Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 26 Сеп, 2018 3:47 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Окт, 2005 4:29 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Какво фолио използвате?
Има ли значение, колко метра е ролката? Ако е 30 метра, да речем, това прави ли я по-трудно развиваема от 10 или 20-метровите?
Май има и с различна ширина... Кое е най-доброто?


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Окт, 2005 9:49 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Според мен дължината няма значение. Ако фолиото е качествено, ролката се развива еднакво лесно, независимо дали е 10, 20 или 30 м. По-важна е обаче дебелината на самото фолио. Мисля си, че по-дебелото е по-добро, защото по-трудно се къса. При тънките фолиа и 10-метрова ролка да вземеш, пак ще се развива кофти.

Като марки съм ползвал ФИНО и Alufix или нещо подобно. И двете не са най-доброто, та следващият път ще купя нещо друго.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Окт, 2005 9:15 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
"...По-важна е обаче дебелината на самото фолио... " Абсолютно вярно... Аз купувам Toppits излиза по скъпо, но си заслужава .. Пробвах Фино ..Алу и т.н и не ми харесва тънко е и се къса лесно... Уви пък Toppits съм виждала само 10 м и е на ромбчета :roll: (как го обясних само ..)


 Profile  
 
 Рецепта: Фолио
Сготвено на: 12 Окт, 2005 11:12 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Смятам че дебелината на фолиото е от значение само когато се касае за продължителността и темпратурите при обработката. При развиването не се къса, но когато покривам тавата или загъвам продукти в него действувам по-внимателно за да не се къса. Например, ако приготвям риба на скара във фолио, задължително вземам от по-дебелото.
Иначе за ширината си напълно права. Трябва да имаш поне поне две рула - едно по-широко и едно по-тясно. В противен случай се сблъскваш с проблема - как да покрия голямата тава от фурната с тясното фолио .... и започваш да снаждаш , а пък то започва да се къса или пък остават празнини между снадките през които после влиза въздух... И накрая като погледнеш - :mrgreen: ролката се свършила, а едно ъгълче останало непокрито.
Колкото до дължината/метража - никога не съм обръщала внимание на тази подробност. Какви са тези рула по 30 м?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Окт, 2005 11:22 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тук много рядко съм срещал по-широкото фолио. Обикновено си го "изписвам" от странство.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Мар, 2007 12:42 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Мар, 2007 5:31 pm Чет
Мнения: 7
сори че измъквам тая темичка от архивите, обаче ми е любопитно,
някой чувал ли е че използването на алуминиево фолио в процеса на готвене било нездравословно?

аз така подучух, но не съм въобще сигурна...

:?:

та какво мислите вие?


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Мар, 2007 2:54 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За пръв път чувам. Но то за какво ли не вече се твърди, че било вредно...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB