Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:08 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 19 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Ное, 2005 7:21 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Надя написа:
Хич не ти трябва да търсиш разни идиотски уреди. Ето една идея как можеш да си направиш сама такъв уред - страхотно е ефективен, и можеш безплатно да си го подменяш когато искаш.
Та заначи - как се прави уреда:
1. Сдобиваш се с 2-3 или 10 обикновени бирени капачки от стъклени бутилки, може и от лимонада.
2. Намираш си една гладка, здрава и удобна за хвашане летвичка.
3. Бирените капачки се заковават за летвичката така, че назъбеното на капачката да служи за стъргане на люспите. Колко капачки ще набучиш на летвата ще си прецениш, в зависимост колко големи риби чистиш. Според мен 3 капачки разположени на триъгълник е оптималния вариант - става и за големи и за малки рибки.
4. Дръжката на летвичката може да се облепи с изолирбанд например, за да е по удобна за хвашане. Може да се използва и готова дървена бъркалка.

С това уредче се родихме у нас, забравих какво е да чистя плочки и всичко наоколо след рибата - просто всички люспи се събират в капачките и пространствоко около тях и не летят навсякъде...
Абе, пробвайте и ще видите, че това е най-ефективния уред за чистене на риба.

Ей, Наде, ама това е гениално бе :kiss: Още сега минавам на бира :cheers:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 19 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB