Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:34 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Мар, 2006 7:58 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Тък като тефала ни се скофти за около две години с Б. решихме да си купим тиган, който да не е с незалепващо покритие. След дълго проучване се спряхме на този красавец. Тъй като е произведен от TCM, реших да проверя в магазина Big Shop на Симеон. Оказа се, че цената му е само 15 лева. Има ограничено количество, така че ако някой проявява интерес да побърза.

Повече за тигана може да прочетете на това място, но там цената е 20 лв + доставка.

Магазините на фирмата


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2006 8:43 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Купихте ли го вече? Дано не сте, защото аз имам много лош опит с подобни тигани. След една седмица ползване започват ужасно да загарят, по-страшно и от най-страшната клюкарка на площадката на стълбището. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Мар, 2006 9:02 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Купихме го. Но на упътването си пише да не се нагрява над 200 градуса.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Мар, 2006 9:36 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
"Красавецът" е направен за мъже. Толкова е тежък, че мога да го вдигам само с две ръце ;)
Ще го пробвам чак в събота :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Мар, 2006 3:18 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Непременно да докладваш..,и на мен ми предстои покупката на нов тиган - 15-20 лв. е много примамлива цена.. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2006 2:01 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Докладвам:
Тези дупчици се оказаха някакъв кошмар! В тях се забива храна, която се залепва (по стар навик готвя почти без мазнина :oops:) и след това загаря.
Почиствам ги с клечка, защото дори и четката не може да се справи с мръсотията :evil: .

Все пак има и едно качество (за някои разсеяни - недостатък). Много яко се нагрява, продължава да пържи още доста, след като го махна от котлона.

Мисля, че в този тоган ще правя само блини.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2006 3:03 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Мисля, че в този тоган ще правя само блини.


Е, в дадени ситуации може да замести и точилката. :mrgreen: :to4:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2006 3:58 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Жалко, вече се бях наточила да си го купувам.. :roll: много мразя да търкам разни тигани и тенджери.. :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2006 5:13 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ако беше с гладко дъно, нямаше да цивря толкова.

Просто още не съм свикнала с него. Може и да не работя правилно с него - в обикновени тигани май се пържи с мазнина :mrgreen: :pan:

Алеко, ако ударя някого с този тиган, с него е свършено... Което ми напомня да внимавам да не го изпусна върху краката си.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Май, 2006 10:37 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
biskvitka написа:
Докладвам:
Тези дупчици се оказаха някакъв кошмар! В тях се забива храна, която се залепва (по стар навик готвя почти без мазнина :oops:) и след това загаря.
Почиствам ги с клечка, защото дори и четката не може да се справи с мръсотията :evil: ...

Открих много бърз и лесен начин да се справя с почистването: след като използвам тигана, сипвам в него една ч.ч. гореща вода и го връщам на котлона. За няколко минути, докато измия останалите съдове, мръсотията се отлепва. Не изполвам никакви абразиви, освен грубата част на гъбата.

Пък и ми се струва, че вече не залепва толкова.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2006 11:25 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Купих си малкото му братче (20 см). Леле, какви блини стават в него!!!

Много съм доволна - не е толкова тежък, а се нагрява добре като баткото.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB