Здравейте! Преди време имаше тема Тигани LE CREUSET Изглеждат истински, от тънкостенен чугун. Подобни са чешките тигани, имам ги от 25 г. Само дървената част на дръжката се сменя периодично (на газ сме
.
ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ТИГАН! Отвътре е с огледално гладък емайл, май че се води циркониев. Не е мръднал от толкова години ежедневна употреба. Капаците са метални и връщат цялата влага вътре и може да задушаваш. Има тигани около 5 размера. Най-големият е ресторантски и сигурно е за 4-5 кг яхния наведнъж. Тежки са и не са за палачинки, ха-ха.
Има и чугунени тенджери тип "гювеч". Жена ми е керамик, но предпочитам чугуна. Пък и тези капаци са супер.
Та търся сега такива да купя и за децата. Май ще се ходи до Прага.
На времето бяха по 100 крони/10 лв. Сега това ще е около 20 евро май.
А имам и руски. По-тежки са и трудно се мият.
А тиганът от
http://forum.kulinar.bg/viewtopic.3047.html май е лят алуминий.
За рецепти: в чугунения тиган не загаря. Можеш да готвиш всичко по рецепти тип "добавете" и "задушете". А, не бива да се мие с пясъчни прахове, но може с метален тел, ако успеете да залепите нещо.
Желая успехи!
Серги[/b]