Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:48 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 
Message
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 20 Окт, 2008 11:02 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Днеска си го получих. Още не съм го тествал, но като го направяв ще пиша.
Image
Image
Правен е по поръчка в леярна и не се продава по магазините.


Attachments:
P1060391.JPG [32.87 KiB]
Downloaded 86 times
P1060397.JPG [30.57 KiB]
Downloaded 83 times
 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 20 Окт, 2008 11:05 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Добре ще й отива на Лени това! :P


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 20 Окт, 2008 11:15 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Нема да може да го носи. 8.2 кила е!


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 8:58 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
Нема да може да го носи. 8.2 кила е!


Че какво са 8.2 кг. предвид факта, че си имате детенце, което всеки ден ще става все по тежко. Синът ми е към 20 кг и си го разнасям като се наложи.
Иначе сачът изглежда интересен, ама няма ли да залепва?


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 10:37 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Маца, това си беше закачка с препратка към темата за чугунения wok.

А няма да залепва, защото преди употреба сачът се залива с олио, и се държи така загрят един час, в което време мазнината прониква в порестата структура на чугуна и го "импрегнира" един вид.
Пък и при тази дебелина на метала, какъвто и да е той, не се получава залепване. С тази технология са разполагали хората преди да се изобрети тефлона и поне според мен е по-добрата технология за приготвяне на храната, въпреки цената и неудобството на тежестта.


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 12:23 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Лени написа:
Маца, това си беше закачка с препратка към темата за чугунения wok.

А няма да залепва, защото преди употреба сачът се залива с олио, и се държи така загрят един час, в което време мазнината прониква в порестата структура на чугуна и го "импрегнира" един вид.
Пък и при тази дебелина на метала, какъвто и да е той, не се получава залепване. С тази технология са разполагали хората преди да се изобрети тефлона и поне според мен е по-добрата технология за приготвяне на храната, въпреки цената и неудобството на тежестта.


Знам за закачката, моят коментар все пак е адекватен. Дали ще ти се качи на главата или ще го носиш на ръце също няма значение за детето, така че един тиган повече няма да е страшно.


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 12:57 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
А и тигана не реве, и не се тръшка. :)


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 1:25 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
миш маш написа:
А и тигана не реве, и не се тръшка. :)


Освен това, с него може да се направи пожар много лесно. :)


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 1:36 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
миш маш написа:
А и тигана не реве, и не се тръшка. :)


Освен това, с него може да се направи пожар много лесно. :)


Ма много ви моля, откак запалих хартията аз печене докато печах тиквички нямам други подвизи. :lol:
Извинете за спама. :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 1:36 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
А бе момичета, ако някой толкова има мерак да поноси чугун на главата си (с цел мода, самодоказване или каквото и да е било друго), нека заповяда - предлагаме избор между wok и сач за fashion-разходка по стъргалото. Аз съм пас - не си падам
:P


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 1:40 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Лени написа:
А бе момичета, ако някой толкова има мерак да поноси чугун на главата си (с цел мода, самодоказване или каквото и да е било друго), нека заповяда - предлагаме избор между wok и сач за fashion-разходка по стъргалото. Аз съм пас - не си падам
:P


Даже може едно дефиленце да спретнем. Аз за щастие имам само олекотени тенджери, така че ще мина тънко. :)
А сега сериозно, чакаме да докладвате какво точно сте сготвили в сача, че ми е много любопитно на мен, пък и онагледено със снимков материал ако може.


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 2:28 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На дефиленцето да ме викнете за фотографин! :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 3:42 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Лени, Кабал, да ви е честит сачът! Много вкусни неща да си сготвите в него и никакви сакатлъци да не ви сполетят!
Ако аз изпусна това чудо върху краката си, както обичам...

Алеко написа:
На дефиленцето да ме викнете за фотографин! :mrgreen:
Никви такива, ти ще бъдеш главният модел, все пак идеята идва от теб :P

Относно пожарите - дечицата съще се справят доста успешно; моето сладко момченце трепери от радост, когато докопа някоя запалка 8)


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 21 Окт, 2008 6:52 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Става!


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 24 Окт, 2008 10:43 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Докладвам -
сачът тестван и одобрен!
Следващия път - със снимков материал, че този път имахме зор и липса на свободни ръце!


 Profile  
 
 Рецепта: ЧугунЬнен сач
Сготвено на: 25 Окт, 2008 10:44 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Лени и Кабал, да ви е честит сача - изглежда много добре на снимката. Наистина чугуненото покритие не загаря и е по-добро от тефлоновото, защото няма опасност за здравето. На практика, освен ако не ги пуснеш от високо, тези съдове са вечни.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2010 2:23 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Окт, 2010 3:53 pm Нед
Мнения: 7
А, айде пак дедото да се обади. МНОГО, ама МНООООГО търся откъде да си купя такова чудо.
В предишното ми "вкъщи" майка ми имаше /още го има, де, да е жива и здрава/ сач за палачинки или катми, като описания по-горе. Но има дървена дръжка, все още здрава, въпреки че е на повече от 20 години. Ако някой иска, ще го снимам когато й отида на гости. Искам да си намеря такова нещо: дъното е около 1.0 - 1.5см., ръб: 0.5см, дръжка: около 35см., с дървена ръкохватка. Не съм намирал такова нещо никъде. Ако някой знае къде да си купя или поръчам такова - благодаря предварително.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2010 9:40 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Бях на косъм да поръчам от амазон. Намерих един, чиято цена ме устройва, но след като прочетох отзиви те на потребителите се отказах: криво дъно (т.е. не става за електрически котлон), много пуши и трудно се мие.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми

Topic Replies
ЧугунЬнен WOK 8

Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB