Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:45 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 75 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3
Message
Сготвено на: 20 Фев, 2008 11:08 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
hricava, за сухата не съм много сигурна, защото отдавна не я ползвам :oops: , в момента купувам сухата на Руф (има я в Билла и Хит), много по-добра е според мен.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Фев, 2008 11:16 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Ами не знам аз ползвам много мая и при положение че тази френската е 25 стотинки за 11 грама не ми се иска да сменям с друга. На руф не съм пробвал сухата, но от останалите им продукти съм останал с добри впечатления..


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Фев, 2008 11:27 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Да си кажа за прясната мая, тъй като само такава ползвам: винаги я размивам в малко топла вода, коята после добавям към общото количество вода (спазвам си стриктно грамажа за водата!). Не ми е много ясно какво би се получило ако сложа неразтворената мая последна... В случая с разтворената мая, солта идва най-отгоре, но ако реша да пробвам с неразтворена, ще си сложа солта някъде между брашната.
Засега не съм пробвала да правя сладки теста в Мулинекс-а, но за всичките вариации на хляб нямаше проблем (факт е обаче, че 2-3 пъти само ми се е случвало да не "допипна" нещо след първото забъркване; все ще ми се стори или прекалено лепкаво или прекалено сухо тестото :lol: )


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Фев, 2008 12:39 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 29 Яну, 2008 2:52 pm Вто
Мнения: 7
Location: София
Zaria написа:
cordyline, само не разбрах, дали твоят модел хлебопекарна е като моя?


Ами не можах да разбера - пише "Хлебопекарна Severin бяла"... и това ако е модел... виж на сайта на бон апети :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Фев, 2008 1:03 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
От сайта на Бонапети е тази Severin breadmaker BM 3985:
Image
Някой писа в темата по горе че има Severin breadmaker BM 3986:
Image
А моята е Severin breadmaker BM 3983:
Image


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Фев, 2008 11:23 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Яну, 2008 8:24 pm Сря
Мнения: 8
Моята е първата: 3985........cordyline, а твоята?
Относно брашната, може и да е от брашното, защото намирам около нас само софимел, а вчера от него кекса ми стана с дебелина на подметка.....


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Фев, 2008 10:31 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Zaria, маята Saf instant се оказа производство на S.I.Lesaffre Marcq France и се внася от Льосафр България ЕООД, член на групата Льосафр София Ул.ФР.Ж.КЮРИ № 4 тел.02/8731439.Ако искаш им звънни ще ти кажат предполагам къде ги продават в София...


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Фев, 2008 11:32 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 29 Яну, 2008 2:52 pm Вто
Мнения: 7
Location: София
Zaria написа:
Моята е първата: 3985........cordyline, а твоята?
Относно брашната, може и да е от брашното, защото намирам около нас само софимел, а вчера от него кекса ми стана с дебелина на подметка.....


и моята е първата - 3985


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Мар, 2008 2:07 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 01 Мар, 2008 1:48 am Съб
Мнения: 1
Здравейте всички. Днес си купих от ТСМ тази хлебопетарна.
Clatronik BBA 2785
Търся инструкция за употреба и рецепти за тази хлебопекарна.
Какви са ви отзивите за нея. Има ли някой такава.


Attachments:
TCM.JPG [12.36 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2008 10:38 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Яну, 2008 8:24 pm Сря
Мнения: 8
Момичета и момчета, мисля, че имам голям проблем с моята хлебопекарна... направих рецептата, която ми препоръча hricava, смених маята на RUFF, намалих водата: пак не се опече. След това направих рецептата на cordyline, нали има същата хлебопекарна...пак нищо - хлябът ми е неизпечен... Какво да правя??? Вече си мисля, че проблемът не е в мен...Бих искала някой да я пробва...Желаещи ? :)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Мар, 2008 2:39 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Може би е време да потърсиш гаранцията на машината и да искаш тестване в сервиза и евентуално замяна. Щях да ти препоръчам да избереш опция за по-силно запичане (моята машина има три степени на запичане и обикновенно ползвам втора или трета, за да стане истински хрупкава коричка) но доклкото видях картинките, май нямаш такава опция :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Сеп, 2008 12:35 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Юли, 2006 5:20 pm Нед
Мнения: 8
Здравейте !
Наскоро се сдобих с мечтаната машинка за хляб -> http://media.snimka.bg/0594/007442799.jpg
http://media.snimka.bg/0594/007442800.jpg
Два дни борбата беше безмилостно жестока, 2 неуспешни опита с ето тази рецепта:
Селски хляб:
Съставки:
- 250 г брашно
- 5 г сол
- 10 г мая
- 2 г захар
- 150 мл хладка вода

Използвах суха мая и брашно на София мел. За третото хлебче смених тактиката т.е. маята (взех от тази на кубчета), както и брашното и замених водата с яйце и прясно мляко - получи се ! http://media.snimka.bg/0594/007442795.jpg
Няма много добър вид, но беше страхотно на вкус, пухкаво с тънка коричка !


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Апр, 2009 10:43 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 17 Апр, 2009 10:40 am Пет
Мнения: 1
hricava, моля инфо за бъркалките на fif-а! Имам я от години, но напоследък все по-често заяждат. На свободен ход се въртят, с тесто - едната спира...
Благодаря предварително!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Окт, 2009 4:29 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
merry_m написа:
hricava, моля инфо за бъркалките на fif-а! Имам я от години, но напоследък все по-често заяждат. На свободен ход се въртят, с тесто - едната спира...
Благодаря предварително!

Съжалявам за късния отговор, дано хлебопекарната да работи все още. Бъркалките заяждат, защото влиза брашно покрай уплътнението на остта, износва вала и семерината и проблемите зачестяват. Многократните ни опити за побългаряване на тази машина със смяна на уплътнения и какво ли не друго не успяха и сега автомата за хляб е неизползваем :(


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Окт, 2009 9:29 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ами така ще стане като си се посветиил на Реното, а готвенето го забрави :).


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2009 5:06 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
Ами проблема е, че като седна да готвя и ставам един такъв пощелив и ми се дояжда всичко, и ми се опитва и после..що проблеми с килограмите има :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Фев, 2010 6:44 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Да взема да се изфукам: от известно време (благодарение на Ясен и най-вече на прекрасната му половинка) имаме хлебопекарна Аляска.

Хлябът, който печем в нея е много вкусен, месих и тесто, както и правих опити само за печене.

С хляба имах само един провал, когато сложих мляко и масло направо от хладилника :oops:

Правих пълнозърнесто тесто за пица - великолепно беше!!!

Опитах се да опека кекс с предварително забъркано на ръка тесто, не се надигна достатъчно и съответно отгоре не се опече. Допекох го във фурната, но пък загоря отдолу и отстрани.

Не съм доволна само от книжката: няма рецепти за всички програми, иначе всичко останало и е супер ;)

А много искам да пека кексове в хлебопекарната, във фурната не се получава :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Апр, 2010 7:40 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Яну, 2010 10:03 pm Чет
Мнения: 1
здравейте,имам хлебопекарна от 4м.,но ме интересува рецептата за паста да ли някой е пробвал?моята е делонги. благодаря предварително!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2011 1:37 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Апр, 2011 1:31 pm Вто
Мнения: 2
:wave: Здравейте момичета!
Исках да попитам за готовите смеси. Тук тази която взех вчера пише че има само мая и сол, това означава че аз освен вода ще добавя и маслото и захарта ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2011 2:50 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
kremi_vn написа:
:wave: Здравейте момичета!
Исках да попитам за готовите смеси. Тук тази която взех вчера пише че има само мая и сол, това означава че аз освен вода ще добавя и маслото и захарта ли?


Хм, значи момчетата да си траят, те са тъпи и неграмотни...


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2011 3:24 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
бгмама е виновна, там наложиха тоя стил да се питат само момичетата :)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2011 9:54 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
MR.LAZY написа:
бгмама е виновна, там наложиха тоя стил да се питат само момичетата :)

"...невероятната интуиция при жените се явява закономерен резултат от векове немислене..." :P


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2011 11:25 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Gotin, стига, че ще ни баннат. :)

kremi_vn, добре дошла в този не само женски форум.

Да, точно това значи - всички продукти, които не са в сместа, трябва да си ги добавиш. Имай предвид, че повечето хлебопекарни са с обем до 1 кг, така че смятай колко брашно, яйца и захар, преди да заредиш машината.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2011 6:45 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Апр, 2011 1:31 pm Вто
Мнения: 2
Исках да попитам дали сте правили сладкиши в машината за хляб, защото аз вече 3 пъти се опитвам и все от вътре не успяват да се изпекат.
Бихте ли ми дали някоя рецепта в която сте сигурни и сте я изпробвали. Навсякъде четох и опитах, но не ми се получава нищо. А в книжката ми пише да използвам готовите смеси.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2011 10:42 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
kremi_vn, каква марка и модел е твоята машина?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 75 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB