Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:52 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 25 Авг, 2005 2:44 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Точно това дюкянче имам предвид.
Значи и комшии излязохме :lol:


Израснал съм на "Гладстон" и "Рачо Димчев", а сега живея на "Патриарха" и "6-ти септември". Т.е. ще живея пак, ако този пусти ремонт свърши някога!!! :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 2:54 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
to4ica написа:
Алеко написа:
Точно това дюкянче имам предвид.
Значи и комшии излязохме :lol:


Израснал съм на "Гладстон" и "Рачо Димчев", а сега живея на "Патриарха" и "6-ти септември". Т.е. ще живея пак, ако този пусти ремонт свърши някога!!! :evil:

Аз пък си раста, с известни прекъсвания, на А.Кънчев и Неофит Рилски, но за това най-добре - утре, на маса ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:01 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Накрая ще се окажем и съученици :lol: от 127-о у-ще.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:26 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Накрая ще се окажем и съученици :lol: от 127-о у-ще.

Ааааааааа - не! Аз съм от 128-мо - вие само ни заемахте следобедните смени и все се налагаше да ставам в 7


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 3:33 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
По мое време (1969-1972) нямаше 128-о. После заминах за страство и не знам кво е станало. Ама явно си учила в същата сграда.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 11:25 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Марзеланко кВо се сърди на българското. Ний цял живот изкарахме с една терма икономик, ама няма нищо вечно и сега сме на Горение. Ама мен ако питаш мн си ми е мъчно за Термата.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 1:05 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Онзи ден видях "Раховец" да се продава в няколко магазина на бул. Стамболийски, срещу НОИ. Като тръгнете от пл. "Възраждане" към "Опълченска", по левия тротоар подминавате "Торакс" и ще ги видите.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 2:13 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Я разкажете повече за това какво да искаме от печка в този клас, че и ние ще си взимаме.

Като (горноо-)Раховец ми се ще да защитя родното производство. Ама не мога. Аз самият не смятам да пазарувам такава,


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 2:54 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Авг, 2005 10:50 pm Съб
Мнения: 32
Преди известновреме си купихме Diplomat. Ама ми се струва, че е малко по-голям размер от желанията на Точица.
Иначе единия котлон е бързо нагряващ, другия на газ. Фурната е бая голямка. Малко странно работи котлона на "1" почти не грее ама и свиквам вече:)
Само дето не беше много евтина и я чаках няколко месеца преди това :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 3:02 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
полуобувка написа:
Я разкажете повече за това какво да искаме от печка в този клас, че и ние ще си взимаме.
Това което ще ти кажа е на база личния ми опит с БГ печки от 20 години. Те (печките) наистина изкарват по толкова години, но с цената на много гаранционни, извънгаранционни и "направи сам" поправки. В "съвременните" БГ печки елементите им (котлонни плочи, ключове, реотани) не са променени почти от времето, през което са измислени (с леки изключения в дизайна). Преди 6-7 годин си купихме поредната Мечта, на която в момента работят само малките котлони (Интересно кой дизайнер е измислил да има два по два еднакви котлона). Майка ми, която ползва печката в момента, е доволна, щото не й загарят манджите :mrgreen:, но не дай си боже да ти се наложи да свариш боб (без тенджера под налягане).

полуобувка написа:
Като (горноо-)Раховец ми се ще да защитя родното производство.
Това си заслужава, когато съотношението цена/качество е в рамките на нормалното. Но за съжаление БГ печките са: грозни (остарял дизайн), енергоемки (нисък енергиен клас), цената е съизмерима с вносните.

Не препоръчвам и турските печки Sang. Въпреки малко по-лъскавия си дизайн, също са доста енергоемки (съдейки по сметката за ток), фурната пече неравномерно и понякога, когато е включен вентилаторът, печката се тресе (вибрира, но аз нямам намерение да правя :seks:, върху нея :mrgreen:).

Май стана като във вица - много информация, която няма да ти свърши много работа ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 3:34 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Макар че съм привържаник на родното производство и пуснах за Антоновица информацията за Раховец, аз все пак не бих си купил. Причините са същите, които изтъкна Мързеланко. Чакам с голямо нетърпение да газифицират центъра на София и да си купя газова печка.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 4:17 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Раховец беше елита на българското печкостроене преди 30 години. Сега обаче не го препоръчвам на никого: не съм чул горнооряховчанин да си е взел Раховец, както сме откърмени с любов към Града и Марката. Поне да не бяха бутали дизайна, че човек да подсмръкне носталгично.

Подозирам, че всички магазинни марки (Санг, Аласка, Нео...) са един дол дренки. То май някои се правят в едни и същ завод в Турция (лично мнение). Вкъщи мислихме за Беко, които, хич да не е, се мъчат да правят марка. Дали пък Сангове-Мангове не се правят в същия завод :mrgreen:

(Кое не става също е отговор на въпроса кое става)


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 5:13 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
полуобувка написа:
Дали пък Сангове-Мангове не се правят в същия завод :mrgreen:
В една статия във в-к Капитал четох, че Санг и Беко се правят в един и същи завод, само марката се сменя, според пазара.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 5:44 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
MR.LAZY написа:
полуобувка написа:
Дали пък Сангове-Мангове не се правят в същия завод :mrgreen:
В една статия във в-к Капитал четох, че Санг и Беко се правят в един и същи завод, само марката се сменя, според пазара.


И аз върху същата статия импровизирам.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2005 6:01 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
полуобувка написа:
И аз върху същата статия импровизирам.
Подозирам, че сме от една порода :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 9:02 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
полуобувка написа:
И аз върху същата статия импровизирам.
Подозирам, че сме от една порода :lol:


Като ви гледам аватарите... Очевадно е! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 2:37 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Като ви гледам аватарите... Очевадно е! :mrgreen:
А, моля, моля! При мен полягването е предизвикано от преяждане, а при Семишу - от препиване.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2005 2:52 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Е, и?
На Смайлиайски, и двата аватара се пишат по един начин:
:belly: :clock:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 43 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB