KULINARKA написа:
...Обичам различните технически домакински глезотийки и джаджи, но някои наистина след едно- или двукратно използване събират прах и заемат ценно място в шкафовете. Надявам се този уред да не е от тях.
При мен уредът заема почетно място и се използва доста често (за съжаление, засега само като скара
+тавите във фурната).
Скарата е чудна - не изсушава печените не нея неща и им придава много приятен аромат. На нея запичам печените в микровълновата патладжани - стават приказни
За кюфтетата и рибата да не говорим - досега такива сочни
печени не ми се получаваха.
Преди малко, докато мъчих едни чушки (е, те вече не са толкоз прекрасни
), метнах една филия на скарата, като се позапече, я обърнах, сложих два резена сирене, отгоре домати и листенца пресен босилек... Много вкусно стана.
Предполагам, че ако преди това бях изпекла пържоли, сандвичът върху мазнинката им щеше да се получи още по-хубав
Марабу, благодаря!