Лени написа:
gotin написа:
Щом като е чугунен, значи не е сач, а съд, подобен на него.
A бе gotin, ти с едно изречение зачерта
нашия чугунен сач! Не бива така!
Разбира се, че чугуненият сач Е сач!
Хе, хе, хе, Лени, нищо не ти пречи да се гордееш с великолепния, по поръчка направен, вълшебен сачоподобен съд, на който трябва да му се даде някакво подходящо име, но не и САЧ.
Защото, по дефиниция, САЧ е "ръчно изработен плосък кръгъл съд със завит нагоре малък ръб от неизпечена в пещ глина, а от изпечена на слънце продължително време глина. Което го прави сравнително тежък, сравнително крехък, но със способността да попива добре мазнината, с която се намазва, т.е., да се импрегнира с нея. Това го прави подобен на тефлонов, което е велико изобретение от преди поне 1000 години...".
А твоят вълшебен сачоподобен съд най-много може да бъде наречен "невероятен чугунен сач", но не и само "сач"... По логиката на това, че тутманикът, направен от брашното, от което е направен и хлябът, не би трябвало да се нарича също хляб, нали...
Абе, питай в клуба, има един Kabal, той е голям спец по въпроса, много е готин и с гаранция ще те осветли по въпроса.
Ако го помолиш много нежно и по подходящ начин, разбира се...