Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:10 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Ное, 2008 8:05 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юли, 2007 6:29 pm Пон
Мнения: 58
Location: дупница
gotin написа:
emzeperix написа:
Тази чудесна напитка има по-скоро вкус и характер на безалкохолна

Звучи твърде приятно, винаги съм се чудил какво ли е това чудо - джинджър ейл, пък то било безалкохолно... Значи няма разлика от технологията за шипково вино.
А не би ли могло да се добави и пресен джинджифил под някаква форма, просто за аромат, защото има сериозна разлика между аромата на пресния и сухия джинджифил.


Естесвено че в оргинал рецептата е за пресен джинджифил - просто трябва да си прецениш на око с какво количество пресен да замениш изсушения. Аз правих и с пресен и с изсушен и за моя голяма изненада се получи по-добър резултат с изсушения (и смлян на прах) джинджифил! С пресния проблемът е че е трудно да го настържеш толкова фино...


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2008 11:37 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
emzeperix написа:
gotin написа:
emzeperix написа:
Тази чудесна напитка има по-скоро вкус и характер на безалкохолна

Звучи твърде приятно, винаги съм се чудил какво ли е това чудо - джинджър ейл, пък то било безалкохолно... Значи няма разлика от технологията за шипково вино.
А не би ли могло да се добави и пресен джинджифил под някаква форма, просто за аромат, защото има сериозна разлика между аромата на пресния и сухия джинджифил.


Естесвено че в оргинал рецептата е за пресен джинджифил - просто трябва да си прецениш на око с какво количество пресен да замениш изсушения. Аз правих и с пресен и с изсушен и за моя голяма изненада се получи по-добър резултат с изсушения (и смлян на прах) джинджифил! С пресния проблемът е че е трудно да го настържеш толкова фино...


Благодаря ти много за уточнението!
Наистина, пресният джинджифил е много влакнест и трудно се стърже, подобно на хряна.
Чувал съм, че има специални рендета за джинджифил, но не съм виждал.
Между другото, повечето опитни кулинари познават един интересен феномен - силно ароматните подправки, като джоджен, мента, босилек и подобни (но без копър и магданоз...) в сушен вид са по-силно ароматни, отколкото в пресен.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB