
ПЪРВИ НАЧИИН:за 5 порции - 1л.нектар от сини сливи,2-3пресни(замразени)сини сливи,5сушени сини сливи,15г желатин,100мл вода,орехови ядки

.На дъното на широки чаши слагаме по половинка прясна синя слива,1сушена слива и лед.Заливаме с нектара,размесен с разтворения във водата желатин.Поръсваме със счуканите орехи и оставяме в хладилника

ВТОРИ НАЧИН:за 5 порции-1/2л компот от сини сливи ,канела,100мл сок от портокали,400мл сок от ябълки.

Разбъркваме компота с миксера и го смесваме със соковете .Разливаме питието във високи чаши и поръсваме с канела.Сервираме със сламка.

ТРЕТИ НАЧИН:за 5 порции -1л компот от сини сливи(или250г пресни сливи и750мл вода) 2-3листенца индрише,100мл лимонов сок Разбиваме компота или сливите със водата с миксер Смесваме с индришето и с лимоновия сок. Сервираме коктейла с лед.

ЧЕТВЪРТИ НАЧИН:за 5 порции -1/2компот от сини сливи,400мл чай от мащерка,100мл чай от жълт кантарион,индрише.

Разбиваме компота с миксер и смесваме с чайовете.На дъното на високи чаши слагаме индрише и заливаме с коктейлната смес. Сервираме със сламка