Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:45 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Ное, 2005 10:51 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Съставки:
70 мл джин
10 мл сух бял вермут
1 зелена маслина
Приготвяне:
Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера. Сервира се в коктейлна чаша и се гарнира с лимонова кора или маслина.

Наздраве!


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Ное, 2005 11:17 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Винаги съм си мислил, че мартинито е напитка като ракията или уискито, а не коктейл, но явно съм бъркал. Като не пия коктейли, никой не ми е виновен :head:.

Rus0koska написа:
Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера.
Що е то стренер?


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Ное, 2005 1:56 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Винаги съм си мислил, че мартинито е напитка като ракията или уискито, а не коктейл, но явно съм бъркал. Като не пия коктейли, никой не ми е виновен :head:.

Rus0koska написа:
Съставките се разбъркват в смесителна чаша с кубчета лед и се прецеждат през стренера.
Що е то стренер?


Стренер е един вид цедка.

Според един известен художник от началото на 20 век, вече не помня кой точно беше, най-сухото мартини става, когато в чашата се налива джинът, тя се поставя на перваза, а между нея и слънцето се слага бутилката вермут. Така слънчевите лъчи минават през вермута и попадат в джина. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Ное, 2005 11:00 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Стренера е цедка както каза Алеко, но в интерес на истината нямам и не съм ползвала. Добра работа ми върши обикновената цедка която имаме в къщи


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 10:14 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юли, 2007 6:29 pm Пон
Мнения: 58
Location: дупница
И какво остава в цедката, ако смея да попитам?! Пардон, в стренера!!! Въй че се изложих! :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 10:27 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
emzeperix написа:
И какво остава в цедката, ако смея да попитам?! Пардон, в стренера!!! Въй че се изложих! :oops:


Кубчетата лед. Те служат само за охлаждане, но ве се изсипват в чашата, за да не се разводни напитката.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 10:27 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
В стренера остава леда с който си разбърквал другите съставки. Мартинито по принцип не се сервира с лед. Естествено всичко зависи от индивидуалния вкус :)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 10:31 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Блонди и аз сме писали по едно и също време... :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 12:36 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юли, 2007 6:29 pm Пон
Мнения: 58
Location: дупница
Както казва един познат: "Не е важно да ти е удобно, по-важното е да си гъзар!" :lol:
...По нашенско ледът се ражда на големи кубчета - бъркам с два пръста в чашата и си го изваждам! След това си облизвам пръстите! :jump2:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Фев, 2008 6:35 pm Сря 



Стренера е представката на някой шейкъри.....Тя е е доста големи процепи, така че напитката се процежда така да се каже, а лека остава. Моя шейкър има стренер на дупки.


  
 
Сготвено на: 08 Фев, 2008 3:18 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Яну, 2008 8:54 pm Сря
Мнения: 9
Аз пък си харесвам сухото мартини с Мартини, само че бианко, и в колаборация 1:1 с джина... С изстудени във фризера чаши и топли съставки, за да може да се разредят малко докато се охлаждат....



Чак ми се допи


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB