Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:08 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Юли, 2006 4:12 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
В трилитров буркан ( :lol: ) се налива 1 л силна домашна ракия. Вътре се прибавя по една шепа от различни билки (мащерка, риган, бял пелин, кантарион и т.н.) в прясно състояние. Започва се от пролетта и се свършва наесен, като билките се берат в момента, когато им е силата. Не трябва да са по-малко от 40 вида. Бурканът се държи навън на слънце. (Прабаба ми го държеше в лехите с ягоди.) Когато привърши слагането на билките и те са отлежали достатъчно, течността се прецежда, налива се в тъмно шише и се съхранява също на тъмно и сухо място. При стомашни и коремни болки се отпива по една по-яка глътка и болката скоро отшумява. Особено тачен илач от язваджиите. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юли, 2006 10:13 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Радост написа:
Особено тачен илач от язваджиите. :P

За мен, за мен :claq: на това му викам аз илач. Напомня ми ракията от Троянския манастир, в която плуват разни билки, но далеч по-малко и се съмнявам, че полагат толкова старание. А това си е цяла магия на Прабаба - ягодовите поляни...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB