Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:29 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 05 Фев, 2008 9:43 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юли, 2007 6:29 pm Пон
Мнения: 58
Location: дупница
Тази чудесна напитка има по-скоро вкус и характер на безалкохолна, но тъй като се самогазира в резултат на ферментацията, може да бъде причислена и към слабоалкохолните напитки. Известна е като джинджифилова лимонада, джинджифилова бира а също така и като джинджифилов ейл.
А ето и самата рецепта:

съставки:
- 2 супени лъжици джинджифил на прах
- 200 до 240 грама захар
- сокът на един лимон
- 1/4 чаена лъжичка суха мая
- вода

В двулитрова бутилка от безалкохолна напитка се поставят продуктите и се долива вода. Бутилката се затваря плътно, разклаща се до разтваряне на захарта и се оставя в топло помещение за едно или повече денонощия. Готова е за консумация когато бутилката стане твърда - при натискане с палец не поддава. Тогава се съхранява в хладилник, за да не продължи ферментацията.

Наздраве !


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB