Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:29 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 26 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 15 Мар, 2005 9:04 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Продукти:
50 мл водка
100 мл доматен сок
15 мл сок от лимон
3 капки табаско
3 капки сос Уорчестър
1 щипка целина
1 щипка черен пипер
1 щипка хрян
Приготвяне:
Водката, доматеният сок, лимоновият сок и подправките се смесват в добре изстуден шейкър. Сместта се излива в чаша Колинс. Украсява се с резен лимон.
Коктейлът може да се сервира с кубчета лед в чашата.


P. S. След деморализиращото действие на коктейлите сутрин пробвайте това :mrgreen: или ледено студена биричка :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2005 3:39 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Много обичам Кървавото Марче. Ама защо сутрин? Предпочитам я в ранната топла лятна вечер, на терасата на някой плажен капан.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2005 9:08 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Много обичам Кървавото Марче. Ама защо сутрин? Предпочитам я в ранната топла лятна вечер, на терасата на някой плажен капан.

Сутрин звучи изискано-декадентски, идеята ми харесва много. Това за хряна не го знаех...


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2005 10:08 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Ако ще декадентствате саба'лем с това нещо, туширайте пикантността му с нещо хрупкаво. Ако ще - препечни филийки.
Инак лошо ви се пише.

Целината е просто феноменална, ако е под формата на свеж стрък (онова при корена, прилича на праз) направо вътре.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2005 10:09 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не знам дали ще ме разберете правилно, ама предпочитам да декаденствам в късния следобед и ранната вечер. Особено с Марчета, пък били те и кървави. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2005 12:44 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Не знам дали ще ме разберете правилно, ама предпочитам да декаденствам в късния следобед и ранната вечер. Особено с Марчета, пък били те и кървави. :mrgreen:

Тази множественост на Марчетата леко ме озадачи :shock: , но ако са тънки Марийки, защо пък не


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2005 1:10 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Е, какво ще направи човек с едно Марче? Трябват поне две, а още по-добре - три. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юни, 2008 6:46 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Вместо щипка целина се ползва стеблото за сламка ... Наздраве
Image


Attachments:
P1060095.JPG [26.89 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юни, 2008 5:38 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Цял ден туй ми е пред очите. Ако имаше и ледчета, можеше да ми се срине нервната система. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2008 10:49 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Цял ден туй ми е пред очите. Ако имаше и ледчета, можеше да ми се срине нервната система. :mrgreen:


Права си, не изглежда достатъчно изстудено, пък и аз не виждам черните точици черен пипер, който е основна съставка при мен.
Аз рядко пия, но това е май най-любимия (или единствения ми любим) коктейл.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2008 10:05 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Маца написа:
IPA написа:
Цял ден туй ми е пред очите. Ако имаше и ледчета, можеше да ми се срине нервната система. :mrgreen:


Права си, не изглежда достатъчно изстудено, пък и аз не виждам черните точици черен пипер, който е основна съставка при мен.
Аз рядко пия, но това е май най-любимия (или единствения ми любим) коктейл.


:oops: :oops: :oops: Понеже съм си последователно тъпичък, нещо недоразбрах пак.
От колко чаши точно Блъди Мери се изтрезнява? Аз пробвах, стигнах до осмата и изобщо не можах да изтрезнея, само се уригвах упорито на селъри... :P
После вече не помня, може и да съм изтрезнял... :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2008 4:28 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Човече, недей така! Ако продължаваш в същия дух един ден няма да можеш да се разложиш! :old:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2008 10:26 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Jasen написа:
Човече, недей така! Ако продължаваш в същия дух един ден няма да можеш да се разложиш! :old:

:oops: :oops: :roll: Ми нали трябва да изтрезнявам някак си...
Да мина ли на изстудена биричка като вариант за изтрезняване?
Уф, обърках се вече... :-? :-? :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2008 10:35 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
gotin написа:
:oops: :oops: :roll: Ми нали трябва да изтрезнявам някак си...
Да мина ли на изстудена биричка като вариант за изтрезняване?
Уф, обърках се вече... :-? :-? :-?

На това му се вика нормализатор. И аз го водя безалкохолно до втората каса....


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2008 11:37 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Вие го водите, ама на мен ми е достатъчна и една биричка и отивам и си лягам :clock: . А като пия една ракия и цяла нощ не мога да спя :leb: . Затова човек трябва да използва коктейлите. В тях съставките се уравновесяват и така действат най - здравословно :hlp: .


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2008 11:42 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Jasen написа:
Вие го водите, ама на мен ми е достатъчна и една биричка и отивам и си лягам :clock: . А като пия една ракия и цяла нощ не мога да спя :leb: . Затова човек трябва да използва коктейлите. В тях съставките се уравновесяват и така действат най - здравословно :hlp: .

:twisted: Ерго, една биричка плюс една ракийка - спиш до средата на нощта, нали? Щото се уравновесяват... :mrgreen:
Коварен въпрос - а после? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2008 5:55 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
После - г-жата да му мисли! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2008 6:49 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Jasen написа:
Човече, недей така! Ако продължаваш в същия дух един ден няма да можеш да се разложиш! :old:


А кому е притрябвало да се разлага, ти пък! Аз отсега работя по въпроса с мариноването си :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 6:24 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Куцо пиле написа:
Jasen написа:
Човече, недей така! Ако продължаваш в същия дух един ден няма да можеш да се разложиш! :old:


А кому е притрябвало да се разлага, ти пък! Аз отсега работя по въпроса с мариноването си :mrgreen:

Човече, недей така :no: ! Защо си решил да саботираш хранителната верига :mexwave: > :grill: :grill: :grill: :grill: :grill: :grill: ?


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 6:55 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ясене, като съм маринована по-добре ще горя като му дойде времето 8)
За хранителната верига съм се погрижила.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 7:26 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Незнам дали харесвате черен хумор , но аз даже съм решила да ме препарират за да плаша я децата ,я гаргите, поне да върша някаква работа. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 8:48 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Със сигурност ще ги изплашиш - ти представяш ли си колко би струвало препарирането? :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 4:46 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Миш-маш по добре да те балсамират, защото препарирането се изпозва по скоро за животните. А и като си балсамиран, изглеждаш по-добре - ти Георги Димитров си го виждала, докато беше в мавзолея. Почти като заспал си беше. Само не искай да ти правят и на теб мавзолеи, че тогава ще съвсем ще я втасат.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юли, 2008 1:49 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Най-кофтито ще е, когато решат да го вдигат във въздуха и извикат Евгени Бакърджиев за консултант. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Май, 2012 2:35 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Май, 2012 2:19 pm Вто
Мнения: 5
Довечера приятелят ми е обещал да ми прави Bloody Marry.. кажете ми, че не отрязва много. Слаба ракия съм, не пия много. Ама и не ми се иска да ме боли главата утре цял ден. Надали някой ще ми отговори до утре, така че ще споделя..


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 26 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB