Без да разбирам много от уискита (при все че ускито ми е любима напитка), бих споделил своето виждане по въпроса. Мезето за една напитка трябва да е такова, че да ти доставя удоволствие да пиеш самата напитка (изключвам екстремни ситуации като уиски с кисело зеле, но защо пък не).
Верятно в много скъпите марки уиски, при употреба на едно или друго мезе се губят аромати и вкусове от уискито, но най-скъпото, което аз съм опитвал е Блек Джек, което пък не е съвсем уиски.
Имам един приятел, баща му на който от години си порка червено вино с лимонада, което е еретизъм в очито на енолозите, но както са казали братушките: "на вкус и цвет, товарищей - нет".
Това, което искам да кажа е, че съчетаването на вкусовете е строго индивидуално. Някой обича шоколад с мента, друг - лютеница със сладко, трети пият кафето си или с много захар, или пък съвсем горчиво - пак въпрос на вкус.
Толкова се впуснах в разсъждения, че забравих какво искам да кажа. Все пак, Kriss, благодаря за мнението. Някой трябва да ни просвещава не само как и какво да ядем, но как и какво да пием.
|