Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:00 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Irish Coffee
Сготвено на: 13 Мар, 2005 9:10 am Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Продават се специални стойки и чаши. Чашата е тумбетса, като за светла бира, със съвсем малко по-тесен отвор, но с обем над 1/2 л. Слага се полегнала (45 гр.) в стойакта и се наливат 50-70-100 гр. ирландско, от по-евтините (напр. Талмор Дю) уискита. Под чашата се запалва спиртник. Когато уискито започне видимо да се изпарява се запалва, стойката се изправя и се гаси с 150-200-250 гр. кафе - задължително шварц. От спрей чашата се допълва догоре със сметана. Ако обичате повече захар можете да си подсладите предварително кафето.


Last edited by Kriss on 14 Мар, 2005 11:38 am Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Irish Coffee
Сготвено на: 13 Мар, 2005 1:12 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Това със запалването ще е доста опасно упражнение :lol: от къде мога да си намеря такива чаши? И ако има снимка ... :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Irish Coffee
Сготвено на: 14 Мар, 2005 10:32 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:58 am Сря
Мнения: 87
Когато отвориха първото Метро го имаше. Казах си, че ми е скъпо и ще поизчакам малко. Сега - нъцки в БГ.
Все пак ето снимки от немския е-бей:
Image
Image


 Profile  
 
 Рецепта: Irish Coffee
Сготвено на: 28 Мар, 2005 12:52 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Една малка поправка на рецептата:

Ако искате да е съвсем по правилата, не ползвайте сметана на спрей. Вземете си течна сметана (ама истинска, не от зеленчуковите) и я разбийте. Обаче! Сметаната не се разбива много силно, трябва да остане леко течна, т.е. да има консистенцията на много гъст сос например. Сега идва деликатната част: За да остане сметаната на повърхността на напитката, тя трябва много внимателно да се излее в чашата. За целта вземете една супена лъжица и я опрете с отвора надолу на ръба на чашата. С друга лъжица загребвате от сметана и баааавно я изливате по д-то на лъжицата върху кафето.

Наздраве! :drink:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB