Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:18 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
 Рецепта: Уиски саур
Сготвено на: 05 Май, 2005 2:22 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като казах "кехлибарена течност" в темата за коктейла "Кобра", се сетих за този класически бъркоч, на който повечето сервитьорки и бармани в България се пулят :shock: като стар "Москвич" на тъмно. А е толкова просто и толкова хубавоооооо:

1 част Шотландско (може и Бърбън или Айриш, според вкуса на пиющите)
1 част пресно изтискан сок от лимети (това са ония малки и кръгли зелени лимончета. Ако не ги намерите, става и с прост лимон, ама не е съвсем същото.)
3-4 айсберга

Слагаме леда в чаша за "ойски" (както беше написала една сервитьорка в Сандански на сметката ми преди години), ливваме отгоре самото такова и добавяме сокчето. Готово. Може да се консумира и рано заран, без бадеми, защото високото съдържание на витамин С направо ви отваря очичките :shock:
А хромите и сакатите направо започват да подскачат :jump:


 Profile  
 
 Рецепта: Уиски саур
Сготвено на: 05 Май, 2005 3:09 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Yes! :jump:


 Profile  
 
 Рецепта: Уиски саур
Сготвено на: 05 Май, 2005 8:50 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Мили боже! Ако започна с тоз коктейл да си отварям сутрин очите, вместо с кафе до къде ли ще я докарам.може би ще остана и аз без 1 а може и без 2 крака :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Уиски саур
Сготвено на: 05 Май, 2005 9:02 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
А, какво му е лошото? Вижте само колко витамини има! А и уискито е добро за сърдечно-съдовата система, това ще ви го потвърди всеки доФтор.


 Profile  
 
 Рецепта: Уиски саур
Сготвено на: 05 Май, 2005 11:16 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Нищо, ще ти поникнат други крака. Ей ме мен - новият ми крак е гипсов, а гипсът е започнал да се окосмява :mrgreen: .


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB