Аз снощи готвих малка вечеря за тесен, почти семеен кръг, защото имах само едно семейство на гости.
Направих един вариант на табуле с лимец (вид дива пшеница), рулца от многолистно тесто с плънка от доматено-маслинена паста, пилешко филе и моцарела, и друг вид с пушена сьомга и каперси.Имаше и плато с нашенски мезета (сирене, кашкавал, суджук и пастърма), донесени директно от България. За основно ядохме печено, пълнено козле с картофи и за десерт - торта "черна гора", за която нямам заслуга за приготвянето.( Поради липса на време, мъжът ми я достави от магазина.)
Всичко това полято с бяло, червено вино и разни други аперитиви, консумирани почти с мярка, разбира се.
Мъжът на приятелката ми е професионален готвач - не ме похвали специално, но си изяде всичко, така че смятам, добре да съм се справила (А може и да е бил много гладен
)
Основното парти за моят рожден ден ще правя на 27 юни, защото това беше единствената дата, на която успях да събера всички мои приятелки (с половинките им, разбира се). Тогава ще падне голямото готвене, защото съм замислила доста амбицьозно меню - надявам се да се справя, с активната помощ на дъщеря ми и майка ми.