Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:20 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Май, 2006 10:36 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
В статията на в."Труд" от 4 януари 2006 , 24 стр. написа:
Сайтът "БГкулинар" http://bgkulinar.net предлага още по-подробна информация, като при него уникалното е рубриката "История, митове и легенди за някои ястия и продукти". Оттам може да разберете, че руската салата е създадена от френския готвач Люсиен Оливие през 19-и век. Тогава получилият известност у нас по соцвреме деликатес се е правел от... говежди език, яребици, черен хайвер, салата, варени раци или омари и други скъпи съставки.

Удобни екстри на сайта са рубриките "Калориметър" и "Конвертори". В първата всеки може да провери енергийните си нужди в зависимост от възрастта, ръста и теглото и да научи колко калории изразходва в различните ежедневни дейности. В раздела "Конвертори" се преобразуват различните температурни скали и тегловни мерки и се изчислява времето за приготвяне на ястие в микровълнова фурна.


 Profile  
 
 Рецепта: Другите за нас
Сготвено на: 09 Фев, 2007 8:04 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
В статията "Сайтове за хайвер", Капитал Лайт / Брой 4, 26 януари Румен Боев написа:
- рецепта за кюфтенца от хайвер. Звучи зверски вкусно. Главните действащи лица са хайвер (отидете на сайта, за да разберете какъв точно), лук, копър, сирене, две яйца, червен пипер и черен пипер. Според автора на рецептата ястието върви най-добре (не е шампанско) с бира. Някои казват, че подобно разточителство било престъпление. Други, че е вкусно.
Фидера да почерпи, че рецептата е негова ;).


 Profile  
 
 Рецепта: Другите за нас
Сготвено на: 25 Юли, 2010 4:09 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
В учбника "Домашна техника и икономика" за 6 клас, на издателства "АзБуки", "Бит и техника" и "Просвета", нашият сайт се цитира като полезен източник:
Quote:
Информационните технологии намират все по-широко място в кухнята. Чрез тях можем по-лесно и бързо да съставяме седмично и месечно меню, да изчисляваме стойността на необходимите ни продукти, да се запознаем с разнообразни продукти, подправки, съдове, домакински уреди, прибори и др. В интернет пространството съществуват много рецепти, технологии за приготвяне на храна, кулинарни съвети. Една от най-полезните интернет инициативи са кулинарните форуми (www.gotvetesmen.com, www.bgkulinar.net, www.bonapeti.tv). В тях може да се пита за всичко и често получаваните съвети са ценни и полезни.
В учебника на Просвета са пообъркали функцията на нашия калориметър, но няма да им се сърдим.


Last bumped by MR.LAZY on 25 Юли, 2010 4:09 pm Нед.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB