Рецептите си разделям на 2 категории..
1.Които предстои да опитам - тях държа на компютъра, на хвърчащи листенца, изрезчици...
2.Които съм опитала, харесала и решила, че ще продължавам да готвя и за в бъдеще т.е. ще влязат в менюто на семйството ми. Не са чак толкова много, записвам само рецепти които са ме впечатлили по някъкъв начин. Затова не ми е и трудно откриването им. Преписвам си дори и рецепти, които имам в книги или списания - никога не знаеш какво може да им се случи, а така си имам и своя собствена "готварска книга".
Тях си разделям в 2 тефтера. Единият е само за сладки и тестени изделия, отпред има опис с номерата на станиците, където се намира рецептата, за по лесно откриване..не са по категории, защото го започнах отдавна и тогава не ми хрумна..
. Вторият (по- големият) е за всички останали рецепти - супи, предястия. Разделен е на категории като всяка категория има в началото си опис с номерата на страниците. И двата бяха чудесни и много удобни. Никола обаче се добра до тях и в момента не са в пълен блясък и прекрасно здраве. Малко са опърпани и изрисувани
, изглеждат така все едно ми ги е завещала баба ми.
П.С. За сведение: "сладкарският тефтер" има точно 40 рецепти, а в "общия" - около 70, отдавна не съм ги обновявала и са се събрали доста рецепти
.