Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:54 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Ное, 2005 3:34 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
За шкембето е точно така! Колкото и да съм се мъчил, не мога го докарам като кръчмарското!

Вагенщайн твърди, че на времето по кръчмите са прибавяли в казана с шкембето говеждо копито, за да повишат съдържанието на желатин в супата. Е, сега не ми се вярва да го правят, ама знае ли човек... :roll: Важното е сутрин да си се докарал в дотолкова копнежно състояние, че да не ти пука какво слагат в казана.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Ное, 2005 4:11 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
В такива случаи шкембето хич не ми помага. Предпочитам Алка Зелцер! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Дек, 2007 12:59 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Направих и аз опит да ям "Яйца по панагюрски" в Панагюрище.
И понеже кръчмата беше към хотела си позволих да попитам другарката как ги правят. Оказа се, че ги правят всякак. В този случай ми ги сервираха със съвсем малко, ситно настъргано сирене около "запарените" (така ги нарече тя) яйца, но на други места в Панагюрище ги правели и с мляко. Както и да е, аз не съм яйцояд, така че не ми пукаше особено за точно тази рецепта, но пък си беше любопитно.
А за другите хранителни приключения в Панагюрище тук.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB