Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 3:35 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Апр, 2006 10:45 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
В интерес на истината (въпреки че истината няма интерес :P) съм длъжен да отбележа, че Йосиф е прав.

Ранч идва от ранчото Хидън Вели, където за пръв път е забъркан този сос. Още по темата.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Сеп, 2010 12:43 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Авг, 2010 8:21 pm Сря
Мнения: 12
"Дип" (англ. dip) буквално преведено е "топване/топене", което казва всичко. И това е сос, с който не се маже (най-малкото върху арабски питки), а, обикновенно с ръка (англ. finger food), се ТОПИ месо, зеленчуци, плодове и др. в този сос.
Не че си няма и български думи :-)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB