Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Апр, 2019 3:50 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа
Post new topic Reply to topic  [ 50 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 14 Юли, 2006 11:48 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Не знам как по друг начин да нарека тези тълпи от клиенти в и около новооткрития магазин Кауфланд в столичния квартал Младост. В иначе спокойния за Младост час 20.30-21.30, в квартала цареше оживление и човек би си помислил, че или е на морето, или че имаме слъчево затъмнение.

Сега за магазина. Вътре е нещо средно между Метро и Хит, а някои цени направо си бяха балсам за джоба на потребителя: домати по 19 ст, кисело мляко за 15 стотинки, череши по левче и други благинки. Като се изключи огромния наплив от хора, пазаруването е приятно. Касите са с малко странно подреждане, но ще им простим. Касиерките и персоналът е усмихнат и вежлив дори в късния час, което пък е сериозен показател за мен.

Май ще ми стане любим магазин. С нетърпение чакам нещата да поскъпнат малко, за да се разреди човекопотока.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 15 Юли, 2006 1:55 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Не чакай да поскъпнат. Приятелки швейцарки ми разказваха за Кауфланд преди няколко години - и там е наплив, държат наистина ниски цени, постоянно. Разчитат на оборот /и правилно/, така че наплив ще има. Жалко, че магазините, които планират, са все далеч от центъра - надявах се да са в сградата срещу Хемус, но се оказа фалшиво инфо.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 15 Юли, 2006 2:10 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Много ми хареса.

Всички детски площадки в района са облагородени, с нови пейки, люлки и пързалки. И много кошчета за боклук.

На касите имаше служителки, които насочваха заблудени индивиди като мен къде да отида, за да мина по-бързо.

Единственият недостатък (не и за мен))) е, че паркингът е малък.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 15 Юли, 2006 2:35 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ще трябва да го разгледам този дюкян! Но нещо вътрешно ми говори, че и тия са мошеници! Как си мислите, че поддържат тези ниски цени? Не е само от оборот. Притискат доставчиците си да им продават на дъмпингови цени, а после кой знае колко бавят плащанията. В Пловдивско вече изпищяха - производители, доставчици и конкуренцията. И макар че съм потребител, който би трябвало да се радва на ниските цени, нещо не ми харесва тази работа. Ще видите, че след време качеството на продуктите ще започне рязко да се влошава. Асортиментът ще става все по-малък, защото производителите и доставчиците няма да искат да работят по гореописания начин.

В Източна Германия, Полша, Чехия и други страни от Източна Европа КАУФЛАНД са много силни и почти са изместили другите играчи от пазара. Но на германеца не можеш да му пробуташ кофти стока, така че там със сигурност не играят мръсни номера на клиентите. Но тук ще ни правят на маймуни, помнете ми думата!


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 15 Юли, 2006 3:31 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Няма търговска верига в България, която да не работи на разсрочено плащане. Колкото до цените и производителите, не е луд тоя който е ял баницата... Нима практиката на Метро да кара доставчиците си да плащат, за да могат да са доставчици е много морална? Но времето ще покаже.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Юли, 2006 11:36 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ето какво пише в днешния "Дневник" по въпроса:


Хипермаркетите - в рекламна война

Автор: Зорница МАРКОВА
16 юли, 21:49

В търговията на дребно в София отново се разрази война за клиенти. Основните конкуренти - "Кауфланд", "Била" и "Метро", започнаха напрегната "игра с цените", при която етикетите на някои основни стоки се променяха по няколко пъти в рамките на последните два-три дни. Някои от останалите участници на пазара обясняват ситуацията като маркетингови трикове с временен ефект. Други реагират гневно. Част от по-малките играчи за втори път през последните два месеца се обединиха и разпратиха заплашителни писма на некоректните според тях доставчици.

Отварянето на магазина на "Кауфланд" в столичния квартал "Младост" превърна района в най-горещата точка през последните дни. Новият обект се намира непосредствено зад "Била" и само на един-два километра от "Хит" и "Метро". В първия си работен ден новооткритият магазин от германската верига "Кауфланд" беше пълен с възрастни жени и костюмирани младежи.

Бабичките циркулираха между рафтовете за сравнение с цените на "Била" с точност до стотинка, младежите пък често диктуваха кое колко струва по мобилните си телефони.

Известната германска верига пусна промоционална брошура, в която се твърди, че идва хипермаркетът с най-ниските цени. Промоцията в "Кауфланд" беше валидна от 13 до 16 юли. Отговорът на "Била" не закъсня и компанията изчака един ден, за да пусне и своя брошура.

Всичко е хитър маркетингов ход, реагираха останалите търговци. Двете вериги пуснаха изключително ниски цени само на някои основни стокови групи, които се определят като най-чувствителни за потребителското око. Това са продуктите, които задължително влизат в потребителската кошница - домати, сирене, хляб, мляко, олио, захар и пилета. Така например килограм домати в "Кауфланд" се продаваше за 27 ст., при положение че цената на борсите е малко под 1 лв. Същата стока в "Била" беше обявена в брошурата за цена 19 ст. Подобна е ситуацията и при други основни стоки, които бяха пуснати на цени между 10 и 50 на сто по-ниски от останалите места. В същото време в "Кауфланд" има и стоки на високи цени. Пример за това е хлябът "Нилана" за 2.50 лв.

"Основните конкуренти на хипермаркетите, които не са извън града, са кварталните магазинчета. За да привлекат техните клиенти, веригите слагат ниски цени на стоките от първа необходимост и разчитат, че клиентите ще посегнат и към останалия асортимент, водени от силата на спонтанните покупки." Това обясни Паулина Георгиева, която е управител на маркетинговата агенция "Таурус".

"Кауфланд" следва стратегията на магазините с намаления (т.нар. дискаунтъри), в които се продават най-евтините стоки. Поддържайки този имидж, веригата прибягна до още един маркетингов подход, който да остави впечатлението у клиента, че магазинът е евтин. Непосредствено до входа на хипермаркета в "Младост" има голям павилион, в който се продават сандвичи с кебапчета. Отгоре е поставена огромна реклама с три сочни кебапчета с питка хляб, които се продават за 1.69 лв.

Ниските промоционални цени събудиха недоволството на другите търговци и на голяма част от доставчиците, които за пореден път обвиниха чуждите вериги в дъмпинг. Не е нормално на пазара да има кисело мляко за 17 ст., качествен продукт под 30 ст. няма, обясни търговският директор на българската верига "Калея" Велизар Иванов. Не искам да коментирам ситуацията, но на пазара определено има дъмпинг, каза и собственикът на друга българска верига - "Дар", Юлиян Тошев. Единственият начин да се продават домати за 19 ст. е да се предлагат на дъмпингови цени, смята и управителят на компанията за производство на зеленчуци "Хисар-агра" Данчо Кощиларов. В цената трябва да са включени и данъците, транспортът и другите разходи около производството, посочи той, допълвайки, че това е обида за производителите.

Категорично не е вярно, че продаваме на загуба, е твърдата позиция на мениджъра на "Кауфланд България" Димитър Спасов. Той неведнъж е отричал и обвинението, че веригата има определен бюджет, с който може да си позволи да продава някои стоки много евтино. Може би другите работят с прекалено големи надценки, контрира Спасов. Мениджърът на "Била" Емил Стефанов също отрече магазинът да продава на загуба. Конкуренцията в момента е силна и е нормално да сме активни, посочи той, като добави, че веригата ще стане още по-активна в привличането на клиенти.

"Кауфланд" обещава стоки с "най-ниска цена". Ако видите в друг обект по-ниска цена, ние ще ви изплатим разликата, обяви при откриването на хипермаркета Димитър Спасов. Тези продукти обаче са произведени под някоя от собствените марки на веригата и не се продават на други места. Често те са и с непозната марка. Така например най-евтиното мляко в "Кауфланд" е с марката "Виан", а в "Била" - "Родопски чан".

Отварянето на "Кауфланд" в София беше повод за поредната среща на деветте български вериги, които преди два месеца се обединиха и предупредиха доставчиците си да не дават изгодни цени само на чуждите играчи. В обединението влизат някои от основните компании като "Фантастико", "Пикадили", "Елемаг", "Калея", "Дар" и др. След първата си среща българските компании изпратиха предупредително писмо до всички компании, с които работят. Сега те отново размахаха пръст на некоректните си доставчици, като този път писмата са насочени към конкретни фирми. В тях веригите дават ултиматум от два-три дни на нелоялните доставчици да предоставят на всички изгодни отстъпки, а не само на чуждите вериги. Ако това не се случи, ще делистваме стоката на некоректните доставчици от магазините си, заканиха се те.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юли, 2006 6:32 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Юли, 2006 8:30 pm Вто
Мнения: 5
Не знам при вас, но в нашето семейство се потвърди практиката, че каквото се купи по-евтино - се изяжда своевременно и икономията ни се отразява не на джоба, а най-вече на талиите :lol:
Ако се купуват неща, от които не ти потичат веднага лигите - олио, брашно, прах за пране, тоалетна хартия, шампоани, сапуни и т.н. - действително се усеща разликата в цените
Вчера ходихме за 1-ви път в Кауфланд, купихме си рулца от раци (дето не са от раци, но си ги харесваме) и ги унищожихме, купихме кашкавал, който почти изядохме на вечеря...и така
Както казваше брат ми: Добре че близо до нас няма Билла, че вече да сме по 100 кила


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 25 Юли, 2006 6:52 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Има известна логика в думите ти, но много тънките цени вече ги няма и съответно стана по-удобно за пазаруване.

Към положителните черти на магазина ще добавя - ТОАЛЕТНА ЗА КЛИЕНТИ. Освен МЕТРО, май няма друг магазин с помещение за облекчаване на клиенти.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 25 Юли, 2006 7:00 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
MR.LAZY написа:
...Към положителните черти на магазина ще добавя - ТОАЛЕТНА ЗА КЛИЕНТИ. Освен МЕТРО, май няма друг магазин с помещение за облекчаване на клиенти.
Има - Хит. Там има и място за повиване на бебета, но не ми се е налагало да го ползвам, затова нямам впечатления.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 25 Юли, 2006 8:23 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Апр, 2006 3:41 pm Чет
Мнения: 83
biskvitka,щом забелязваш такива неща...време му е да пробваш как се повиват бебета в магазин :P


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 25 Юли, 2006 8:45 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Бухтичке, :)


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 26 Юли, 2006 12:29 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Да са живи и здрави Кауфландци, че ни разтовариха Билата.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 26 Юли, 2006 10:09 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
полуобувка написа:
Да са живи и здрави Кауфландци, че ни разтовариха Билата.
Ти не чете ли това?


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 26 Юли, 2006 12:49 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Има известна логика в думите ти, но много тънките цени вече ги няма и съответно стана по-удобно за пазаруване.

Към положителните черти на магазина ще добавя - ТОАЛЕТНА ЗА КЛИЕНТИ. Освен МЕТРО, май няма друг магазин с помещение за облекчаване на клиенти.


В Билла има, има и в Пикадили.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 26 Юли, 2006 1:37 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Може да има, но явно не се забелязва. Пък и като гледам колко е мърляво в магазина, не ми се иска да си помисля каква ще е тоалетната.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 26 Юли, 2006 2:21 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Във всяка Билла ве-це-то е като влезеш в ляво. Наистина не е особено чисто, но бъди сигурен, че след месец-два и в Страната на пазаруването ще е така. И учтивите продавачки и касиерки ще станат пак намусени. Просто такива сме си ние българите.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 29 Авг, 2006 3:25 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Алеко написа:
Във всяка Билла ве-це-то е като влезеш в ляво. Наистина не е особено чисто, но бъди сигурен, че след месец-два и в Страната на пазаруването ще е така. И учтивите продавачки и касиерки ще станат пак намусени. Просто такива сме си ние българите.
Мина повече от месец ;) и все още е приятно да се пазарува, дори е по-приятно, защото тълпите намаляха.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 29 Авг, 2006 6:44 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Само имай пред вид, че е края на август. Като наближи учебната година и като свърши отпускарския сезон ще чакам пак репортаж от същото място. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 21 Сеп, 2006 9:24 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Без претенциите за репортаж, мога да кажа само, че нещата са си като хората. Вече ги няма досадните бутаници по всяко време и общо взето сме все така доволни.


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 21 Сеп, 2006 9:56 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вчера и аз най-сетне бях там. Честно казано, хич не съм впечатлен. Едно огромно хале с дълги рафтове, на които обаче са подредени само няколко различни вида от една стока, за сметка на това обаче в голеееми количества. Каква ми е файдата, че има 950 едни и същи консерви боб? Мааш гащи като хахав, за да стигнеш от едно място до друго.

За мен добрият супермаркет не се изразява в това. Предпочитам по-малко пространство, но пък повече разнообразие на стоките. В Кауфланд изборът е доста постен, примерно видях само 5-6 вида ориз. Та дори в махленската бакалийка, голяма колкото гараж, има повече!

А пък цените ми се видяха като навсякъде, даже някои стоки ми се сториха по-скъпи. Вярно, има кисело мляко за 39 стотинки, но не ми се мисли за качеството му!

За мен Кауфланд е в черния списък и няма да пазарувам там!


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 15 Дек, 2006 3:43 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Кауфланд е вече и в ж.к. Дружба

Откриване на 14.12.2006 в 7:00 ч.

Такова вестниче имаше снощи в пощенската ни кутия. Според отпечатаната схема, магазинът е между двете Дружби, на ул. Хайделберг 1 .


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 15 Дек, 2006 4:11 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Кауфланд е вече и в ж.к. Дружба

Откриване на 14.12.2006 в 7:00 ч.

Такова вестниче имаше снощи в пощенската ни кутия. Според отпечатаната схема, магазинът е между двете Дружби, на ул. Хайделберг 1 .


Ми на "Хайделберг" ще е, няма да е на ул. "Лондон" я! :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 15 Дек, 2006 4:15 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Тя таз уличка е направена да се стига до магазина, даже в бгмапс не фигурира.
:P


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 16 Дек, 2006 5:55 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Окт, 2006 10:42 pm Нед
Мнения: 87
Location: софия
IPA написа:
Тя таз уличка е направена да се стига до магазина, даже в бгмапс не фигурира.
:P
няма никаде евтино. всичко е измама.но нали знаете 'търговията е като секса и двете сттрани трябва да са доволни'


 Profile  
 
 Рецепта: Kaufland-омания
Сготвено на: 16 Дек, 2006 7:44 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Засега се спогаждаме двете страни (аз и Кауфланд) с едно малко изключеие. Тази вечер опитах да платя с Виза Електрон и номерът не стана. Добре, че имах пари кеш, та си оправих сметката.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 50 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часаПодобни теми

Topic Replies
Kaufland-Младост! 5

Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB