Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:55 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 33 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 16 Сеп, 2006 6:57 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
На сакралната за българския народ дата, в-к Новинар публикува интервю с Андре Токев - шеф-готвач на Хилтън. Няколко от изказванията му определено ме подразниха. Българинът все още бил на ниво ракия и шопска салата. Според мен той си прави изводи, от клиентите на ресторанта му, които явно са богати новобизнесмени с много пари и малко хранителна култура. За простолюдието е малко скъпичко. Та, според мен леко се е поизхвърлил.

Професията е свързана с много време, много труд. Затова жените трудно пробиват.Излиза, че жените не ги бива да бачкат много. А, бе, казвам й на Биски, че е мързелива, ама тя не вярва.

Като цяло не ме изкефи много.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2006 9:49 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ще го чета утре.

Но по принцип на "Новинар" не вярвам и 30 %.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2006 9:59 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Имаш предвид, че са изопачили думите на човечеца ли? (Ей, това германската мафия сте голема работа).


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2006 10:06 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като знам кой му е издателят на този вестник, и след историята с "бомбата" в метрото от преди време, дело на журналист на този вестник...


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Сеп, 2006 10:44 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
И аз те знам как ядеш и пиеш, ама се престрашавам да те срещам чат-пат :P :mrgreen:.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2006 11:16 am Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Прочетох интрервюто. Нищо особено. "Новинар" не са изопачили явно нищо, но така ми се беше сторило от твоите цитати, които бяха лееекинко извадени от контекста.

Иначе Андре Токев е прав, като казва, че българинът все още е на ниво ракия и салата. Това, че има шепа хора като нас в тоз форум, които обичат хубавата храна, или пък друга шепа новобогаташи-нехранимайковци, които си поръчват лъскави блюда в още по-лъскави ресторанти (като този в Хилтън не е особено лъскав), за да ги мислят за много културни, още нищо не значи.

Я вижте само пазара на кулинарни списания. Не го казвам само, защото ръководя такова. Ама сравнете тиражите и продадените бройки на "Сол пипер", "Бон апети" и "Меню" с онези на "Кулинарен журнал" и ония вестничета. И вижте после какви са рецептите в последните.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2006 2:12 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Иначе Андре Токев е прав, като казва, че българинът все още е на ниво ракия и салата.
Според мен обобщения от такъв род са вредни и винаги изкривяват истината. То е все едно да кажем, че немците са на ниво бира с вурст.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2006 3:06 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
И кво им е лошото на салатата и ракийката? :-?
Дай тогава в цял свят да се пие само уиски и нищо друго. :roll:
Комплексарче, според мене...


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Сеп, 2006 3:25 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Иначе Андре Токев е прав, като казва, че българинът все още е на ниво ракия и салата.
Според мен обобщения от такъв род са вредни и винаги изкривяват истината. То е все едно да кажем, че немците са на ниво бира с вурст.


И няма да си много далеч от истината. И там мнозинството е на принципа "едно си баба знае, едно си баба бае".


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2006 10:01 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Радост написа:
И кво им е лошото на салатата и ракийката? :-?
Няма лошо, но човекот смята, че не им е мястото в ресторантите.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2006 10:06 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Хм, той не е ли там, за да обслужва хората, а не да коментира вкусовете им? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2006 10:11 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Счита се, че добрите ресторанти налагат кухня, което не пречи да трясна едно уиски с овчарска салата (ще пропусна шунката).


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2006 10:15 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Ами явно толкова му е майсторлъкът, щом хората си предпочитат шопските. :P
А какво стана с максимата за музиката и този, който плаща? ;) :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2006 9:22 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Радост написа:
А какво стана с максимата за музиката и този, който плаща? ;) :lol:
Това и мен малко ме озадачава с луксозните ресторанти. Отиваш там, за да "опиташ" кухнята, както казва Токев. Сервират ти нищожна по грамаж порция и накрая се изръсваш маса пари. Интересно, ако си отседнал в Хилтън или някъде, където има луксозен ресторант, къде отиваш, за да се нахраниш? Може би си взимаш пица на парче и след това - хоп на ресторант.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2006 9:50 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Лани бях в "Хилтън" на една свадба и мога да ви кажа, че беше хем вкусно, хем обилно. За съжаление си спомням само за основното блюдо - прекрасно телешко (не говеждо) филе на скара с някакъв фантастичен сос.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 10:00 am Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Лани бях в "Хилтън" на една свадба и мога да ви кажа, че беше хем вкусно, хем обилно.
Нормално е на сватбата, домакините да не са се скъпили и да са нахранили добре гостите. Говорехме за ординарни посещения на луксозни ресторанти.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 2:01 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
То това не е измислено у нас, и на запад е така - колкото е по-малка порцията, толкова е по-скъп ресторанта / с изключение на испанските тапи - tapas /.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 2:34 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
То това не е измислено у нас, и на запад е така...
Е, вече се успокоих :twisted:. Това, че е измислено на Запад, е за да може да се вземат парите на парвенютата. Малко ми мяза на историята с "Царят е гол". Те (луксозните ресторанти) ти казват, че ядеш, а ти (този, дето плаща) го въприемаш и се самоубеждаваш, че си ял, нали не искаш да те помислят за балък.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 3:00 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Порциите са малки, но за сметка на това много като бройка. Как иначе на едно ядене ще изконсумираш супа, салата, топли и студени предястия, основно, десерт, сирена, плодове.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 8:02 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Порциите са малки, но за сметка на това ...


Скъпи. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 8:53 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Как иначе на едно ядене ще изконсумираш супа, салата, топли и студени предястия, основно, десерт, сирена, плодове.
Покани ни с Алеко на ресторант и ще видиш как :mrgreen:. Държим да е много скъп и да сервират много малки порции.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 11:38 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Покани ни с Алеко на ресторант и ще видиш как :mrgreen:. Държим да е много скъп и да сервират много малки порции.


Дори знам къде би могла да ни покани. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 12:05 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Бягай да направиш резервацията. :P :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 12:08 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Аз поканена ли съм. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 12:35 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Аз поканена ли съм. :twisted:
Ами така поставен въпросът ( :twisted: )..., да.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 33 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB