Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:00 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Сеп, 2006 1:29 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
има във вашия килер/ долап/ кухненски шкаф?

И кои видове "активно" ползвате?

Преди да задам въпроса, погледнах в моите запаси и установих наличието на 4 вида - бисерен, дългозърнест, басмати и един по-едър български.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Сеп, 2006 1:52 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Ами аз ползвам главно български. По-вкусен е от останалите.
Дългозърнестия не го уважаваме вкъщи. Вярно, че не се слепва и е отличен за гарнитури, но пък е безвкусен. :roll:
А вкъщи много държим на вкусничките манджи! :P :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Сеп, 2006 1:54 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
У нас има дългозърнест бял, май е турски, един кафяв (не го знам от къде е) и един черен на Gallo. Последния още не сме го пробвали.

Не съм съгласен с Радост, че дългозърнестият не е вкусен.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Сеп, 2006 2:33 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Ами аз явно само на безвкусен съм попадала. :-?
Вкъщи най-много обичаме този, който има червеникави ивички по зрънцата. Ако се сещате какво искам да обясня... Ама напоследък все по-рядко го намирам. :(


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Сеп, 2006 2:57 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
У нас има дългозърнест бял, май е турски, един кафяв (не го знам от къде е) и един черен на Gallo. Последния още не сме го пробвали.
Много ти е бедно шкафчето, бре, Алеко! Да не си пазарувал от Кауфланд (тия с малкия избор на ориз)?


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Сеп, 2006 8:08 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тоя дюкян го бойкотирам. Много трябва да се ходи из него, ще взема да заслабна! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Сеп, 2006 9:12 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Много трябва да се ходи из него...
Има колички, ако се качиш в единия край, може ЗМ да те бута. Единственото неудобство е, че ще трябва да я ангажираш, когато искаш да си купиш ориз :P. Може и от охраната да ти направят забележка...


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Сеп, 2006 9:19 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Радост написа:
...Дългозърнестия не го уважаваме вкъщи. Вярно, че не се слепва и е отличен за гарнитури, но пък е безвкусен. :roll: ...

За да ти докажа, че има изключения и сред дългозърнестите, ще ти пратя едно пакетче :P

Пък аз не мога да понасям бланширания - мирише ужасно, а вкусът му е... :puke:


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Сеп, 2006 9:57 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
biskvitka написа:
За да ти докажа, че има изключения и сред дългозърнестите, ще ти пратя едно пакетче :P
А, след като го сготвиш по рецептата за китайски ориз, няма да искаш да готвиш ориз по друг начин.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Сеп, 2006 10:18 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Апр, 2006 6:58 am Пет
Мнения: 224
Location: Стара Загора
Добре, добре, убедихте ме! :lol:
Няма нужда да ми пращате мостри. И за рецептата благодаря, но аз ориза не го варя. Мятам го на сурово в тавата във фурната и готово. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Сеп, 2006 11:03 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Опитай, бе, няма да сбъркаш. Мноого проста и лесна рецепта, а вкусът е вълшебен.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB