Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 8:52 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 61 мнения ]  Към страница 1, 2, 3  Next
Message
Сготвено на: 28 Ное, 2006 11:00 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Няма и месец до Коледа и малко повече до Нова Година. Ще има една дълга ваканция. Ако някой ще ходи на почивка или на кулинарно пътешествие, нека сподели с нас простосмъртните, а ние тайничко ще му завиждаме.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2006 1:15 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тази година със ЗМ решихме да избягаме от данданията на Бъдни Вечер при майка ми, където се събират 15 и повече човека и си резервирахме 5 нощувки в Девин. За Нова Година обаче още не сме мислили.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2006 8:31 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Искрено и благородно завиждам, макар че един прител казва, че благородна завист няма. Девин е прекрасно местенце, а като част от Родопите, предполагам и с невероятна кухня.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2006 10:44 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Няколко пъти вече сме ходили в този хотел и наистина е много хубаво. А за вкуснотиите да не говорим!


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2006 11:01 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
И ние се ровим за някаква почивка около Коледа. Не караме ски, така че ще прескочим голямата навалица. Ще се радвам на идеи.

Алеко, в Девин има ли къде човек да се разходи, че не ни се стои само в хотел.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2006 11:54 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Едни от най-хубавите пещери са в района на Девин. Иначе самото градче е много хубаво, но малко и може да се разгледа за един ден.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2006 10:13 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
В Девин най-хубавото е природата! Има доста за разходки, но ако падне дебел сняг, не знам как ще става тази работа с ходенето. Иначе хотелът (Спа Хогел "Девин") предлага много добри условия - всякакви спа-процедури, басейн, масажи... Така че човек може спокойно да си прекара повечето време там.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2006 10:31 am Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
В Девин най-хубавото е природата! Има доста за разходки, но ако падне дебел сняг, не знам как ще става тази работа с ходенето.
Хм, той Алеко при хубаво време едвам го изкарваме на природа, а какво остава за зимата :mrgreen:. Дори се чудя как е станал риболовец :roll:.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2006 1:12 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Пещери през зимата не ме блазнят. :roll:
Е, щом хотелът е Спа, ясно че може да не се излиза от него.
Ще продължим да се чудим още малко. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2006 10:38 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Ще продължим да се чудим още малко. :mrgreen:


И да се чудите, и да не се чудите, вече сте ужасно закъсняли. Ние направихме резервацията през октомври и хванахме последния влак. Места почти нямаше. Ама се пробвайте все пак де, може някой да се е отказал.

Би било чудесно да се засечем там!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2006 11:10 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ще може да цакате белотче :P, така и така няма да излизате от хотела. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2006 11:24 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ама как няма да излизаме - нали трябва да сменяме кръчмите. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Дек, 2006 9:49 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Ама как няма да излизаме - нали трябва да сменяме кръчмите. :mrgreen:


Няма нужда! Ресторантът на хотела е много добър. :mrgreen: А през деня можем кротко да си смучем коктейлчета на бара край басейна.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Дек, 2006 10:31 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
А през деня можем кротко да си смучем коктейлчета на бара край басейна.
Сакън недей, ще изпуснете белобрадия старец - или ще сте край басейна, или ще сте замаяни.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Дек, 2006 12:46 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Или ще го виждаме навсякъде, по всяко време. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2006 1:18 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Абе вие много фриволно само за ядене, пиене и разни други процедури си дърдорите, обаче тоя ужас с измислянето на подаръци направо ме депресира винаги... Обаче тази година имам гениална идея :claq: За дамите - абонамент за туй, хубавото , лелите ни и приятелките ми ще примрат от кеф, за мъжете една книга, която излезе скоро и ми беше много интересна - "Вино за здрaве" на социолога Здравко Райков - препоръчвам ви я.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2006 2:28 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Абе вие много фриволно само за ядене, пиене и разни други процедури си дърдорите, обаче тоя ужас с измислянето на подаръци направо ме депресира винаги... Обаче тази година имам гениална идея :claq: За дамите - абонамент за туй, хубавото , лелите ни и приятелките ми ще примрат от кеф, за мъжете една книга, която излезе скоро и ми беше много интересна - "Вино за здрaве" на социолога Здравко Райков - препоръчвам ви я.


Много добре си го решила! Даже мислим да пуснем специален талон за целта!


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2006 3:42 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
... Даже мислим да пуснем специален талон за целта!

И ако може, да е някак си прикрепен към списанието, че тези листчета много често изпадат :evil:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 2:46 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Малко старичка е темата, но пък изключително актуална.
Кажете си сега: Кой, къде с кого и колко около празниците?

И веднага давам тон за песен:
Бъдни вечер в къщи, Коледа при свекървата (която е отсреща, тоест пак в къщи).
За Нова година 5 дена в Огняново, без организирана новогодишна вечеря и с голямата надежда да прескочим до Кавала за 1 ден.

Моят проблем идва от липсата на каквато и да било мисъл за меню на Бъдни вечер, но ще пусна отделно питане.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 3:10 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Моят проблем идва от липсата на каквато и да било мисъл за меню на Бъдни вечер, но ще пусна отделно питане.


Менюто за Бъдни вечер не е ли традиционно - боб, сърми, пълнени чушки и т.н.? Него аз не го мисля, по-важен ми е въпросът как да се измъкна от писналата ми вече до ушите, а на ЗМ още по-писнала церемония при майка ми. Та ако това стане, на Бъдни вечер сме си у дома. На Коледа едно време ходехме при татка ми, а сега обикновено си оставаме вкъщи, освен някой ако не ни покани на прасе, пуйка или нещо такова. За Нова Година обаче имам резервация за три дни в Солун, надявайки се дотогава гръцките келемета-анархисти да се усмирят.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 4:04 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Бе то си е традиционно, ама са толкова много неща, за които се сещам, че ще трябва все пак да подбера там нечетния брой и да реша колко и кой да ги направи. :)
Което ме подсеща да питам питката със сода или мая или...?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 4:22 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ние сме си вкъщи и за двата празника, така най-много обичаме, защото само така размазнята е пълна :mrgreen:

Мацо, аз за Бъдни вечер готвя в буквалния смисъл не повече от 5 неща, остатъка до 7-9-11 натаманявам с ядки, плодове и задължителната купичка с чесън и лук ;)

Питката си я правя с мая, още повече, че не е просто питка, а хлебище, което се яде докъм Нова година.

ПП За Коледа реших, че ще ядем пуйка, отдавна ми се яде. Единствения проблем е, че не съм видяла животно под 4 кила, а Слав настоява да сме си сами, да си почине от хора, горкия...


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 5:01 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
За Бъдни вечер сме в Брестник с фамилията, единствено хубавото е ,че ходим там почти на гости, тоест готвя само едно от ястията. На Коледа в Пловдив у приятели-веселата част. На Нова година сме на канени на гости в Кипър и във Виена, но тъй като аз още не съм готова най -вероятно ще останем в града. :(


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 8:26 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юли, 2007 6:29 pm Пон
Мнения: 58
Location: дупница
Алеко написа:
Маца написа:
Моят проблем идва от липсата на каквато и да било мисъл за меню на Бъдни вечер, но ще пусна отделно питане.


Менюто за Бъдни вечер не е ли традиционно - боб, сърми, пълнени чушки и т.н.? Него аз не го мисля, по-важен ми е въпросът как да се измъкна от писналата ми вече до ушите, а на ЗМ още по-писнала церемония при майка ми. Та ако това стане, на Бъдни вечер сме си у дома. На Коледа едно време ходехме при татка ми, а сега обикновено си оставаме вкъщи, освен някой ако не ни покани на прасе, пуйка или нещо такова. За Нова Година обаче имам резервация за три дни в Солун, надявайки се дотогава гръцките келемета-анархисти да се усмирят.


Алеко, майка ти има ли интернет ?! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 10:01 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Мацо, питката е содена, т.е. с бакпулвер и никакви животинщини.

Пиле, потърси пуешки гърди или бутове, няма смисъл да се мъчите с цяла пуйка, докато я намразите.
Моята пуйка е 4 кила, но ще я пека чак за Васильоден, тогава ще имаме гости.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 61 мнения ]  Към страница 1, 2, 3  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB