Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:06 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Дек, 2009 11:27 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Вчера видях еддна идея, която много ми хареса.
Става въпрос за пълнена кисела зелка, като алтернатива на сарми, или постно ядене за Бъдни вечер.
Плънка 1-традиционно като за сарми
Плънка 2-кълцано месо, ориз, гъби и стафиди
Плънка 3- (тази много ме впечетли)- сварен боб, сухи чушки(могат да се заменят и с печени), сушени домати, и накиснтат предварително ошаф, или по избор някакви сушени плодове).
Идеятя беше такава.
Взема се част от плънката и се завива една кръгла сарма.Точно отгоре се поставя пак лъжичка плънка, поставя се в края на голямо зелево листо и пак се завиава. И така процедурата се повтаря докато се изчерпи плънката, и се получи една голяма топка от зеле и плънка.
Пече със фурна, или в гювеч с капак или се завива с фолио, около час- час и половина.
ПОсле се реже като торта.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Дек, 2009 5:57 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Тази година на Коледа бяхме канени на капама. Още ми е зле.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB