Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:53 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Мар, 2007 8:10 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
... Condottieri and their mercenaries were often engaged to fight those wars from the mid-14th until the 16th century and beyond. During one of these wars, while fighting the city of Reggio Emilia, Giovan Paolo Baglioni, known as “Zvan Bajoun” (it was customary at that time to change people's names into the local dialect) became the hero of a culinary creation that went on to become the undisputed aristocrat of Italian desserts.
...
... The soldiers replied simply “Zvanbajoun”. A word that over time became Zambajoun, Zabajoun, Zabajone, Zabaglione.
...

'талЯнски е от областта на Реджо Емилия :mrgreen: или РеджЬо Емилия?!


Last edited by yosif on 06 Мар, 2007 8:30 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2007 8:18 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
РеджИо Емилия. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2007 10:47 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хайде стига бе! Вие го обърнахте на лингвистичен дискусионен клуб тука! :mrgreen: Това ли е най-важното?

Най-важното е, че кремчето е адски вкусно! А дали ще му казваме ьо, йо, глио ми е все тая!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB