я, и аз да се изкажа по темата, че с моят начин на хранене, да намери човек нещо за ядене извън къщи, може да се окаже голямо приключение
Макар че имаме стол, в който се старят да има разнообразие и вегетарианска храна, оттам обикновенно си поръчвам само прясно приготвена салата (правят ми я специално защото не искам вътре да има разни животинщини и мазнини). Иначе редовно нося от вкъщи останалото - приготвени зеленчуци, по някоя безглутенова тестена приумица, ако имам и ако реша че ще съм гладна или че няма да ми се ходи до стола, слагам и малко от някоя белтъчна манджа (леща, грах, нахут...) Напоследък обаче си нося предимно кълнове, които добавям в салатата. Винаги имам и сурови ядки за добавка и баланс на менюто. Отделно купувам по 2 кг разни плодове и за 5-те дена в офиса си ги изяждам като сутрешна или следобедна закуска. Когато обаче съм в движение, имам срещи по цял ден или преговори, си нося сушени плодове, ядки и черен шоколад (заемат много малко място и няма шанс да се разлеят и омирашат чантата!). Това са неща, които могат да се хапват във всяка почивка и спасяват положението през деня. Ако пък имаме обедна почивка, знам кои заведения в центъра предлагат салатки по мой вкус и могат да ги сервират за 10 мин. А когато ножът опре до кокъл, намям никакво време, а съм гладна - един банан си остава класическото спасение (продават се почки навсякъде и във всеки сезон, не изискват миене, не текат и не капят, и са доста засищащи, макар и бедни на витамини)