Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Ное, 2018 12:42 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Апр, 2007 10:40 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Окт, 2006 12:26 pm Сря
Мнения: 85
Location: София
yosif написа:
...

Я и аз от червените обожавам мерлото(от Стамболово) и асеновгратския мавруд....Менадата-каквото съм пробвала и аз се чудя, какво му харесват, както и чергата.От френските,които ги има тук-бяло най-любимо ми е Бланк де бланк, а хубаво италианско вино-не съм пила......Странно , но и толкова прехвалената Бургас 63-изобщо не ме кефи-парфюмирана ми е и тя, а сервитьорите ме гледат снизходително,когато отклоня предложението им за тази ракия.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2007 10:50 am Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Пробвай Мерло Търговище или Поморийско и ще ме споменуваш пожизнено :mrgreen:

За ракиите - повечето са добри фабрични ментета с не повече от 30-40% ракия в сместа и есенция "Лозина" - имаше преди време едно безалкохолно такова, дето щяха да изместват с него кока-кола от пазара :lol:

Сега, ако траеш сливова - Троянска работническа е марката - най-най-най обикновената. Стане ли "Отлежала" да знаеш има спирт и глицерин - да прави "синджир" по чашата.
Гроздовите - Карнобатска местна, Поморийска обикновена, Бургаска мускатова специална - в тоя ред на качество и скъпота - разни там Пещери и дупки и царски-господарски... не стават и за комка, то май комката беше с червено вино ама тъй е лафът :mrgreen:
Сега лансират една Ямболска, ама е на Домейновците и хич им нямам вяра на тия химици :lol:

Абе, що не пиете коняци - има превъзходни поморийски коняци в 0.700 л бутилки, а вече и половинката Плиска става за пиене - ако пък улучите Преславска Плискааааа 8)

Коняците вървят със всичко, включително и кисели краставици - имат богат подбор по острота, сладост и аромат иии... ама ще трябва да отворим нова тема... :cry:

П.П. Един от постулатите на ресторантьорството, който свято се тачеше по бай Тошово време, е да не се поднася цяла запечатана бутилка алкохол на масата.
Сега това се тачи по ред други причини, сещаш са какви.
Обикновено( по проверени у наше село данни от десетина "централни" кръчми) се купува наливна ракия с подобен цвят, вкус и аромат, ИЗСТУДЯВА се до бучки и се поднася така - няма кой да познае какво точно пие :lol:

Обратното, когато навремето хората бяха луднали по наливната ракия, много юнаци празнеха от бутилки в бидони фабрична ракия, че да я продадат за наливна - търсенето определя предлагането 8)

Уискитата също - без грешка се имитират със смеси от нашенски добри ракии, водки и коняци - наприемр прочутия Валентин, който построи не една барманска къщурка е 50:50 водка с плиска и ако водката и плиската са добри - става чудничко уиски. Бялото конченце е гроздова с водка и ред други такива :mrgreen: Бърбъните успешно се имитират с ром и водка, абе, има си хора за всичко :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2007 2:39 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Окт, 2006 12:26 pm Сря
Мнения: 85
Location: София
Преди харесвах поморийска -черен етикет-мускатовата,но вече има много менте.Сега май Стралджанска мускатова и Бургаската мускатова са най-близо до вкуса й.
Преди време ми направи впечатление пуснаха 1ракия и месец след това нейната отлежала посестрима....
Много мразя страшно студена ракия,дори понякога не я прибирам за дълго в хладилника.Коняк-не пия,евентуално завършвам с мартини Бианко.Колкото до уискито, ако ми се налага от обстоятелствата-май Джони ми допада на вкус най-много.Просто обичам мекия вкус,натуралния аромат-и при алкохола и при цигарите.Ей, това на отговор от лексикон заприлича :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB