Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 11:43 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Яну, 2008 12:43 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ние бяхме в "Егур егур" на ул. "Добруджа". Кувертът за 85 лв. включваше:

- 100 мл концентрат по избор (аз изпих две "Кървави Марии" с "Руский стандарт")
- 2 бутилчици безалкохолно
- вода на корем
- малка бутилка вино, ние всички избрахме "Уникато" от рубин, реколта 2004 на "Дамяница"
- шампоанско - за 6 човека една бутилка. Беше френско, ама не от Шампан, т.е. беше "пенливо вино".
- салата от мариновани морски дарове, комбинирана с Овчарска салата (имаше даже и печен патладжан, страшно вкусна беше, но от лакомия забравих да я снимам)
- плато от студени предястия, сърмичките бяха с едро накълцано пуешко филе според мен, не помня какво пишеше в менюто.

Image

- по избор - телешко със сос, черен ориз и задушени картофки:

Image

или свинска руладина с някаква плънка. ЗМ яде прасешко, аз - телешко.

Image

- Бисквитена торта и баница, в която обаче нямаше късмети.
- Плодове - банани, мандарини, портокали и ябълки.

Много съм доволен! Обслужването - както винаги на ниво! Не знам как се справиха, при положение, че заведението беше пълно до горе. Нямаше нито миг излишно чакане, храната (основното) дойде топла и прясно приготвена на масата.

Извод: Пак бих отишъл.


Last edited by Алеко on 03 Яну, 2008 1:09 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 1:00 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Нашето беше скромно парти в новата къща на едни приятели - 4 човека с две маймунчета.

Менюто беше прекалено.

Салати:

Оризова с рулца от раци
Стандартна шопска без сиренето
Картофена, също стандартна
Царевица с печени чушки
Кисело зеле
(няма да казвам, че се наядохме със салатите)

Студени мезета разнообразни.

Гарнитури:

Зеленчуците
Запечени на фурна картофи с гъби и млечен сос

Основно:

Телешко филе, шпиковано с чесън и моркови
Пъстървата на IPA

Десерти

Стандартното количество плодове
Моя Чийз кейк
и любимите на всички Бригадейруш

Като придатъци имаше купища ядки, шоколади, бонбони и прочие.

Пиенето беше ограничено в домашното производство на домакина и околните му: ракия и вино.

Изобщо страшно свинска работа се получи, добре че се натъпках със салатите, че не успях да се освиня окончателно.

А купонът си течеше, малките маймунчета тичаха цяла нощ, съседите направиха 40 минутно пирошоу...

P.S. Страхотни снимки си направил, Алеко. Чак ми се ще да изтичкам до там.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 2:25 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
При нас съвсем кротко и по домашному:

Руска салата, с недостатъчно краставички, както се оказа
Салата риба тон с царевичка
Кисело зелце с червен пипер (и черен, поради особеностите на КПилев)

Свински комплект, включващ два котлета, две ребра, две вратки, в гювеч с акомпанимент от кисело зеле. Довечера ще се дояжда последния котлет.
Картофки на фурна с доматен сос.

Баница с късмети, твърда като камък, поради моите особености да се опитват да втасвам баница на температура близка до външната :oops:

Куцопилев натъпка къщата с шоколади и сладки, защото ме домързя да правя десерт :oops: но нямахме място.

А, питиетата. След инцидент преди две години, който съдържаше шампанско с мирис на парфюм и вкус на сапун мосю отказва тази напитка и я заменяме с кампари. В случая с лимонче и сода :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 8:27 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2007 4:43 pm Пет
Мнения: 79
Уиски Jameson с доволно количество кайзер пъстърма и домашен суджук на тате. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2008 1:51 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Ние решихме да си спестим преяждането за 1-ви, когато по традиция се събираме повече хора. Така на новогодишната трапеза останаха предимно мезета, ядки, пиене и здравословната руска салата, която се втурнах да правя (че, да има и аз какво да ям ;)). Обаче точно я овкусих и се готвех да я опитам, когато нещо ме сви стомаха (явно от онзи уж специялен шоколад, който пробвах по-рано вечерта)... Така ме сви, че не се освестих до след полунощ :evil: А след това можах да понеса само един портокал и половин ябълка :lol: С това мога да кандидатсвам в няколко категории: "най-къръшка", "най-здравословна", "най-икономична" новогодишна трапеза :x


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2008 3:59 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
И ние плюскаме на 1-ви.

На Нова година хапнахме баницата на леля Наска (този път корите станаха перфектни и всичко беше супер, само че баницата още се мотае в хладилника :-? ), руска салата, сельдь под шубой, салата от моркови, кашкавал и майонеза, филета, луканки и салами и по една чаша мерло за мен и Шефа, ракия за стария Бисквит.

Иначе най-икономичното новогодишно меню за мен е коняк с шоколадови бонбини :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2008 8:17 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
И ние плюскаме на 1-ви.... филета, лукакнки и салами...


Абе, Шефът не се ли пишеше вегетарианец?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2008 12:51 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ей, Алеко, благородно ти завиждам ..пристастена съм към този ресторант.. :) :twisted:

Като гледам какви софри сте спретнали, умирам от срам да си кажа моето меню.. :oops: Доста кратко и лаконично:

Шопска салта
Пастърва с масло и бяло вино ( в нашия случай "Шардоне", понеже ми се доскръндзи да си купя "Траминер" :oops: ) + картофи соте
Баклава

Туй то...

На 1 -ви "Куркуден чорба" и мини бутер пици. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2008 11:52 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
ludetina написа:
Като гледам какви софри сте спретнали, умирам от срам да си кажа моето меню.. :oops: Доста кратко и лаконично:


Че какво му е, съвсем достатъчно си е. Аз с много срам споделих моето, щото пак свински истории. Всеки път се заричам, че ако празнувам в домашни условия ще се ограничим и все същата история се получава.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2008 3:21 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
ludetina написа:
...На 1 -ви "Куркуден чорба" ...

Какво е това? :oops: :oops: :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2008 9:40 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Мацо, единствната причнина да не се "освиня" се описва само с една дума - Мързел! :oops: :mrgreen:

Биски, това е традиционна чорба в семейството на любимия съпруг , за сутринта след Коледната вечеря, защото е лека , но и питателна. Името и е малко засукано, а всъщност е много простата и добре известната чорба от шарено свинско и зелев сок. :) Утре мога да постна рецептата, ако желаете. :idea:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2008 11:30 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Е как да не искаме! :plz:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Яну, 2008 1:22 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
И аз се присъединявам към поклоните на Биски, постни я моля, звучи доста интересно. Аз където е намесен зелев сок съм като куче пред голям кокал. :facelick: :ligi:

А относно мързела, мен ме наляга в следващата седмица, след новогодишната нощ. Толкова ми е тежко, че едвам спретвам една-две супички на детето, а останалите се изхранваме с остатъците (нашите, на съседите, на който каквото даде... :) ).


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Яну, 2008 9:49 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Готово дами, заповядайте рецептата за Куркудена чорба. Вариациите за супата са много , вариантът , който ви предлагам е сред най-семплите, вие може да я дообогатите, по ваш вкус, ако желаете. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2008 4:33 pm Чет 



Уууууу, тази супичка е супер, редовна семейна рецепта научена от мама.

На Нова Година отново се освинихме:

Плато колбаси--луканки, суджуци, прошуто, филета, пастърми и прочие

Плато сирена--ние сме маниаци,имахме поне 7 вида

Руска и Снежанка домашно производство в промишлени количества, ядохме я някъде докъм 4-ти :)

Малките свинщини на Алеко. С тях вземам ума на всеки гост, особенно на семейството на бъдещия ми съпруг :) Предварително запичам пържолките на BBQ, за да може и на съседите да им потекат лигите После доопичам в тавичка.

После похапнахме Cheese Cake i крем брюле, пак приготвени от моя милост.

Имаше и ядки, а да не говорим за шоколадите :)

Баница нямаше, на 1-ви ходихме на гости и теглихме късметите :)


  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2008 7:47 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
dalka написа:
Малките свинщини на Алеко. С тях вземам ума на всеки гост, особенно на семейството на бъдещия ми съпруг :)


Поласкан съм!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB