Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:31 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Мар, 2008 12:50 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Старо, но аз попаднах вчера на него. Гледайте и се майте!
Image


Attachments:
sushiSU.jpg [96.2 KiB]
Downloaded 230 times
 Profile  
 
Сготвено на: 05 Мар, 2008 1:18 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Браво.Доколкото виждам,"водораслите" са се превърнали на солени краставички и червено цвекло,а май и блинчики има.Советская страна голяма и може всичко. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Мар, 2008 2:34 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2007 4:43 pm Пет
Мнения: 79
Добре изглежда, само дето саламът и кремвиршите не ми се връзват много. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 10:26 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Sonny написа:
Добре изглежда, само дето саламът и кремвиршите не ми се връзват много. :)

След като имах лошия късмет да купя риба с чревни паразити, май вече ще правя само "съветско" суши :roll: С кренвирши и салам.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 11:54 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Хубаво, но не мога да разбера що му викат суши. :woodp:

Биски,

[hide]Аз ползвам само пушени риби.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 12:23 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
Sonny написа:
Добре изглежда, само дето саламът и кремвиршите не ми се връзват много. :)

След като имах лошия късмет да купя риба с чревни паразити, май вече ще правя само "съветско" суши :roll: С кренвирши и салам.



Идеите тук ми се струват много готини, смятам да си открадна няколко.

Биски,
[hide]И от къде кухи тази гадост и как ги различи?[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 12:38 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
[hide=IPA]Пушенето не изтребва гадините докрай :evil: [/hide]
[hide=Маца]От кварталния магазин, открих я случайно - докато чистих рибата, видях от едната страна на дроба спираловидни нишки, а от другата - капсули с неизлюпени гадини. На другата риба спираловидните се бяха замаскирали много хитро между червата, но ги излових само защото знаех какво да търся (колко ли съм пропуснала досега...).[/hide]
Затова всякакви риби ще консумирам само след термична обработка от поне 220 С, със съпровод от суров чесън, горчица и твърд алкохол :evil: Напълно в стила на съветското "суши" :P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 1:16 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
А рибата замразена ли беше или прясна.Защото доколкото знам при замразяване умират гадовете ако има такива ?


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 2:06 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Рибата беше замразена, скумрия (много я обичам :evil: )

P.S. По-късно ще пусна една отделна тема за паразитите.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 2:22 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Въиий,аз умирам за пресносолна скумрия която си правя сама и след 24 часа я консумирам,както и карпачо с риба.Сега какво да правя.?По всички книги пишеше, че при замразяване умират бактериите.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 2:49 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
миш маш написа:
Въиий,аз умирам за пресносолна скумрия която си правя сама и след 24 часа я консумирам,както и карпачо с риба.Сега какво да правя.?По всички книги пишеше, че при замразяване умират бактериите.


Ама тия не са обикновени гадинки.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 2:53 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2007 4:43 pm Пет
Мнения: 79
Quote:
След като имах лошия късмет да купя риба с чревни паразити, май вече ще правя само "съветско" суши :roll: С кренвирши и салам.


Ауу, тъкмо съм решил да правя суши тая вечер. :)

PS. Прочетох другото ти изказване, не че е 100 процентова утеха, но аз правя сушито с филе от sushi-grade сьомга. Там по-лесно се вижда качеството на рибата.

IPA, ползвам и пушено понякога, но е твърде солено и доминира вкуса на сушито. :(


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Мар, 2008 7:22 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Хубаво, но не мога да разбера що му викат суши. :woodp:
Това е майтапът, че няма нищо общо със суши.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2008 12:19 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Sonny,

[hide]какво е sushi-grade сьомга и от къде се закупува съответната?[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2008 2:46 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2007 4:43 pm Пет
Мнения: 79
Маца написа:
Sonny,
какво е sushi-grade сьомга и от къде се закупува съответната?


Няма определен държавен стандарт за сьомга и въобще риба, която да е класифицирана като суши-клас риба, но съм срещал следното:

Подходяща за ядене в сурово състояние е риба, която е била замразена на -20 градуса за 7 дни, ИЛИ бързозамразена (flash freezing е на инглийски) за 15 часа на -35 градуса.

В Елемаг твърдят, че филето сьомга без кожа, което продават (около 3.50лв за 100г) е суши-клас. Трябва да попитам на кое от двете неща е подложено или си имат друг, елемажки стандарт. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2008 3:00 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Е пак си дойдохме на думата за замръзяването на рибата(или месото).Аз лично чакам темата за чревните паразити от Биски,защото съм плашлива.А пък обичам сурова риба.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2008 4:20 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Миш маш, ще се опитам да я пусна довечера, когато заспи хлапето, че сега ми се е запалила главата.
Положението не е супер гадно ;).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB