Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:01 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Мар, 2008 2:46 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2007 4:43 pm Пет
Мнения: 79
Маца написа:
Sonny,
какво е sushi-grade сьомга и от къде се закупува съответната?


Няма определен държавен стандарт за сьомга и въобще риба, която да е класифицирана като суши-клас риба, но съм срещал следното:

Подходяща за ядене в сурово състояние е риба, която е била замразена на -20 градуса за 7 дни, ИЛИ бързозамразена (flash freezing е на инглийски) за 15 часа на -35 градуса.

В Елемаг твърдят, че филето сьомга без кожа, което продават (около 3.50лв за 100г) е суши-клас. Трябва да попитам на кое от двете неща е подложено или си имат друг, елемажки стандарт. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2008 3:00 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Е пак си дойдохме на думата за замръзяването на рибата(или месото).Аз лично чакам темата за чревните паразити от Биски,защото съм плашлива.А пък обичам сурова риба.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2008 4:20 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Миш маш, ще се опитам да я пусна довечера, когато заспи хлапето, че сега ми се е запалила главата.
Положението не е супер гадно ;).


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB