Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:30 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Мар, 2008 10:56 am Чет 



Съжалявам наистина!!!


Last edited by dalka on 13 Мар, 2008 12:09 pm Чет, edited 1 time in total.

  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:19 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Не искам да прозвучи като заяждане, но мисля, че 'оригинална английска рецепта' звучи малко пресилено, най-малкото поради присъствието на Jello. ;)

ето защо


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:37 am Чет 



Не е Jell-O, което е американското. А Желе, което в БГ е също Jello, защото е внос отнякъде си. Може и със желатин, но на мен не ми харесва. А в Англия имат точно такива Jello, a не Jell-O, което е патентовано с това име, изписано по този начин.
Става хубаво с желе, защото има плоодов вкус. Класиката е с ягодово, но аз слагам портокалово. Има и лимоново. Може да има и други, но аз не ги знам.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:44 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
А custard къде е? Според съседа ми англичанин в този десерт тя/той е основен играч. Не че не звучи вкусно рецептата, явно тук пудингът играе ролята на къстард, просто ми се ще да не се прекалява с категорични твърдения като 'оригинална/класическа рецепта'.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:47 am Чет 



Да ме извинявате, но custard-a си е пудинг отвсякъде.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:48 am Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ааа, недей така. Къстарда е яйчен крем, не е пудинг от прахче. Ама да не спамим, пусни отделна тема, ако искаш :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 11:48 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
dalka написа:
Искам да подчертая, че тази рецепта е оригинала, така както се приготвя във Великобритания, в домашни условия от всички семейства, които обичат този сладкиш...

Далка, съмнявам се, че във ВСИЧКИ семейства, които обичат този сладкиш се използват готови кексове и кремчета на прах.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 12:08 pm Чет 



Добре, де, добре. Незнам какво Ви има на всички. Никой не коментира рецептата като такава, а коментарите Ви са повече за това кой какво е написал и как го е написал.
Разбирам, че може да не съм най-големия кулинар, но не убивайте всичко детско в мен.
Ако някой знае по-добра рецепта, нека я напише. Аз моята ако мога ще я махна.
Съжалявам, но Вие просто убивате всяко желание на човек да пише в този форум.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 12:17 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Никой от нас не е искал да те обиди, Далка. Аз казах, че е хубава рецептата :) За мен всичко с желе е хубаво.
Защо трябваше да прибързваш и да я триеш? Съжалявам, че си приела забележките толкова навътре.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 12:39 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Явно вече нямаме рецепта, затова сменяме и форума.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB