Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Апр, 2024 11:31 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 398 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next
Message
Сготвено на: 12 Дек, 2008 5:29 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко, какво е това до пилешките филета.

Снощи две пици и едно хлебче втасва:

Image


и вече изпечено

Image


Attachments:
ccDSCI0161.JPG [63.51 KiB]
Not downloaded yet
ccDSCI0145.JPG [62.3 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2008 8:02 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Картофки на шайби, поръсени с подправки и малко зехтин и печени на фурна.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2008 4:32 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Най -накрая намерих перфектен свински джолан и снощи го сготвих. За гарнитура картофи соте и глазирани бейби моркови плюс сос печено. А за днес, гарнитурата за останалият от снощи джолан е кисело зеле със свинси гърди. :oops: .От утре на пости. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2008 4:55 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Снощи за ядящите сготвих котлети, задушени в зеленчуков микс от грах, царевица, моркови и червени чушки, а за себе си пилешка супичка.

Днес ядящият ще се радва на карначета с картофено пюре, а аз ще си пасирам котлет със спанак...

Честно казано, очаквах към днешна дата да съм озверяла, но единственото, което къса сърцето ми е фактът, че не мога да оглозгам кокалите, които се представят на вниманието ми.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2008 9:33 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Пиле, стискай зъби (метафорично казано), ако направиш пуйката ще има да глозгаш цяла седмица. :)
Аз пристъпих към поредния провал, ще се "похваля" където му е мястото.
Иначе вчера пилешки дробчета почти по селски със задушени в МВ картофи. Днес пъстърва на фурна и въображението, че ще ядем калмари.
А покрай тях купищата яденета на свекървата, които обаче никой не долюбва особено.
За утре се колебая между мусака и печено пиле.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2008 9:47 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
За обяд направих най-гадната картофена крем-супа, която съм опитвала досега, посредствени задушени картофи с гъби и много вкусни зелеви сарми с телешка кайма.

За вечеря: пиле, печено в малката фурничка с картофи, гъби и кестени, от предишния брой на гудфуд (снимката на корицата). Беше много вкусно, не очаквах, че пилешкото може да бъде толкова хубаво.
И понеже ми паднаха батериите на термометъра, извадих тенджерата по-рано, пилето се оказа недопечено, та трябваше да го допичам в голямата фурна :evil:

Мацо, печено пиле - ще има и за теб ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Дек, 2008 5:24 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Снощи Любимият сготви чудесен мини боб със суджук в ТПН. Направо е великолепен ( и мини боба, и Любимият :mrgreen: ).
Мислим да пробваме мини боба и за пълнене на постните чушки на Бъдни вечер.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Дек, 2008 2:54 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Лени, какъв е този минибоб?
Аз така и не стигнах до пилето. Поради изостанали незначителни количества от много на брой манджи турнах едни яйца по панагюрски. Сега си имам още едно изостанало незначително количество. :)
В момента варя телешко в ТПН и се колебая между телешко варено и тази супа с настърганите зеленчуци, която веднъж правих и всички много одобриха. А за мен само чисто месо и купища салати. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Дек, 2008 3:36 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Ами нашият мини боб е на Крина (така е написан на опаковката). Гледам ,че Izzi го продват като боб сен-сен. Зрънцата са почти равни на две лещени зърна.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Дек, 2008 7:31 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
След дълги размисли реших да опека телешки кюфтета за месоядните и задушено цвекло със сметана за всички, които го обичат ;) .


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Дек, 2008 10:46 am Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Снощи отпразнувах възстановяването на дъвкателните си функции с котлети с къри и картофено пюре, под съпровода на Франк Синатра :lol:
Днес продължавам честванията с руло от мляно телешко със синьо сирене и бейби морковки. За утре замислям да напълня пиле с хляб и лук.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Дек, 2008 11:48 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Това снощи Не го ядох, но е специален поздрав за форума от Огнян и Виена.
Image
Image
Еленско месо със сос от мащерка, карамелизирана ябълка и круша, а другите неща не ги знам какви са.


Attachments:
2.copy.jpg [46.72 KiB]
Not downloaded yet
1copy.jpg [49.17 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 19 Дек, 2008 1:00 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
миш маш написа:
Еленско месо със сос от мащерка, карамелизирана ябълка и круша, а другите неща не ги знам какви са.


Виждам варено червено зеле и кнедли с пълнеж от сладко от боровинки.

Поръча ли на Оги да донесе малко от това? Че се покапах...


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Дек, 2008 4:58 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Миш, благодаря за поздрава на Оги, завиждам му с люта завист :P !

Ние сме скромни - пиле с ориз и супа лапша (истински пилешки бульон с ръжено фиде). За началството трябва да приготвя нещо с любимото му кисело зеле, колебая се между постни сармички и зелник.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2008 5:15 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Миш, благодаря ти, че внесе малко от Виенската атмосфера и тук. :)
Аз бях в командировка и сега се налага да се отсрамя, затова - печено пиле с бира (както се казва и вътрешно и външно :) ). Разни супи и други гарнитури също се налага да спретна.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Дек, 2008 7:04 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Сега ще те изям!
Image


Attachments:
P1060536.JPG [74.7 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 26 Дек, 2008 1:55 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Това е едно много сладко детенце.....


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Дек, 2008 4:17 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Браво Кабал. Много хубава снимка, с много добро двусмислено заглавие. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Дек, 2008 5:01 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ето я прословутата пуйка, голямата ми гордост

Image


Attachments:
DSCF0034.jpg [110.88 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 26 Дек, 2008 5:16 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На това проскубано пиле пуйка ли му викаш? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Дек, 2008 8:07 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Браво Кабал и Пиле!

Ние вчера бяхме на гости, ядохме портокалови пъстъра и пиле, а днес сме на пилешка супа и сандвичи; началството - на задушено цвекло със сметана. За вечеря ще му направя някаква салата, че не ми се готви :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Дек, 2008 11:02 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Алеко написа:
На това проскубано пиле пуйка ли му викаш? :mrgreen:


3.400 кг, драги ми колега, ни съ ***вай. Лично я мих, та направих мускули... Вярно, че сякаш кухината не стигна за плънката, ама кво от тва :lol: Към днешна дата е останала само едната половина на бялото месо (да не кажа гърда) и едно крилце, така че перфектно се справяме 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Дек, 2008 11:20 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Пуйката си изглежда съвсем перфектно изпечена и съвсем прилично за двама човека. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Дек, 2008 3:55 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Пиле, като гледам тавата с пуйката, съотнесена към дивана, съвсем приличен размер си е, и много добре си е изпечена.

Сладурът с омара и портокаловата пъстърва също много ми харесват. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 12:08 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Снощи - мусака, разбира се. В голямата тава. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 398 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB