Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 14 Апр, 2021 1:33 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 398 мнения ]  Към страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Message
Сготвено на: 08 Апр, 2011 11:50 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мале мила! Колко много неща съм изтървал. Ама няма да имам търпение да изчета всичко, само събирателно.

Много ми липсвате, ей!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Апр, 2011 12:03 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Ам, отбивай се по-честичко ;) и няма да си лиспваме. амо тоя ФБ затри всички форуми.

БТВ„ пиши на кирилица, моля, че ми се отелва вола да оправям мнения.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Апр, 2011 12:12 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Ам, отбивай се по-честичко ;) и няма да си лиспваме. амо тоя ФБ затри всички форуми.

БТВ„ пиши на кирилица, моля, че ми се отелва вола да оправям мнения.


Сори, ама нямам такава в офиса.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Апр, 2011 6:24 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Алеко написа:
Сори, ама нямам такава в офиса.
Вече има във форума и нямаш оправдание. Дори можеш да ползваш за служебни цели. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Апр, 2011 12:21 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ей, браво Шефе , много си екпедитивен! :)
Утре (или вече днес) ще пробвам Кус кус "Казабланка" и пълнени чушки с кайма за всеки случай,ако някой нададе отбой ( аз няма да съм, много обичам кус кус) + спаначена супа за разтоварване.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Апр, 2011 7:02 am Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Много време мъчих проблема, после оставих да ми отлежи и накрая Алеко ми даде стимул. Не мога да оставя човека без кирилица на работното място :mrgreen:

Ей, ЛС да си в твоето семейство, две манджи накуп.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Апр, 2011 1:50 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ха ха, разготвих се нещо..
Луда работа ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Апр, 2011 7:22 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Днес направих пълнозърнеста фокача. За източник използвах тази рецепта
Както е видно не сложих отгоре зеленчуци! Ползвах жива мая! И за разлика от кексовете ми, които никога не набухват достатъчно, тази пък фокача май стана по дебела отколкото трябваше. Иначе беше доста вкусна. Даже не успях да я снимам цяла. :)

Image Image


Attachments:
DSC00655.jpg [85.64 KiB]
Not downloaded yet
DSC00646.jpg [85.26 KiB]
Not downloaded yet
 Profile  
 
Сготвено на: 17 Апр, 2011 10:51 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Миш, наистина е дебеличка, но пък изглежда страшно апетитно. :ligi:

Аз тези дни се разготвих като побъркана и смятам малко да си почина следващата седмица.
В четвъртък правих салата от маринована херига с картофи, курбан чорба и дроб сърма.
В петък - шоколадови макарони (имам предвид сладките, които тук се казват макарон, но не знам как им е названието в България) -4 часа и половина работа за 70 бр. и агнешка шкембе чорба за вечеря.
Вчера патешко магpé с равиоли.
За днес ми остава да приготвя агнешко шкембе задушено със зеленчуци на фурна и КРАЙ.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Апр, 2011 7:56 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ние днес ядохме баница със спанак и зелен лук и картофи, печени в плик, за вечеря - спагети със зеленчуци "по китайски". За утре мисля да накисна след малко зрял фасул.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2011 11:06 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Тук кипи творчество ,кулинарно и художествено! :)
Аз само да се похваля, че повлияна от едно риалити, в събота се сдобих с 1 кило миди. като кучето на Павлов съм.. :laugh:
За първи път през живота си купувам и готвя сама миди с черупки. Естествено, "Миди по бургаски" , носталгията по мидената ферма , ме мъчше от дълго време.
То било лесно ?!? Ще повторя. :)

За днес "Имамбаялдъ" :facelick: .


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2011 11:27 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
МИналото лято, имаше такава възможност, та мъжът ми редовно ми купуваше пресни миди от един склад в Слънчев бряг и както и да ги направех все ставаха вкусни. Преди две седмици обаче купих от Метро, черноморски, с черупка, бяха отвратителни. ВЕроятно са били замразявани,преди да ги предложат за пресни, и имаха вкус на трици.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2011 12:22 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Тези си бяха живи.
В магазина като ги гледах даже коментирах, че черупката им е отворена. Там ме светнаха, че по това ще позная ,че са пресни - като почукам по нея, те се затварят. :YY: Докато ги чистих, имаше само една , която не се затвори и я изхвърлих. :idea:
На вкус бяха страхотни, буквално се топят в устата..нищо "мускулесто" не усетих. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2011 10:21 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
A, скъпоценни камъчета нямаше ли? Аз предимно заради тях не ям миди.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Апр, 2011 11:33 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Тц. Чисти като сълза, момина. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2011 2:49 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
С какво ще празнувате днес?

Ние понеже нямаме Гошовци, за обяд имахме постна картофена яхнийка, а вечеря ще правя сарми от лапад с булгур и гъби.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2011 1:05 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Вчера, най-накрая се наканих и направих руло Стефани. Понеже адашката на рулото не го харесва и не бях правила поне от 6-7 години. То пък се получи много добре!:-)
То е ясно, че Мистър Шеф, не яде сигурно сега, ама другите нищо ли не готвите? :-)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2011 1:16 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
E, що Шефа па да не яде?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2011 4:58 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Ами беше писал ,че налял няколко кила, та затова така предположих! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юни, 2011 5:28 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Е, то повечето кила не пречат на яденето ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юни, 2011 8:13 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ние нещо напоследък ядем предимно постни неща" боб, леща, салати и пълнени чушки.

Днес се опитах да направя English Sponge с 30% сметана и пресни ягоди, но го счупих, докато го изваждах от формата :(


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юни, 2011 12:02 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Голяма работа, важното е вкусът му да е добър! :)

Ние открихме сезона на тиквичките, баклата и пълнените чушки със сирене. Днес за разкош и "Черешов сладкиш" с топка ванилов сладолед.:)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юни, 2011 11:41 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ние пък ядем само ако ни сготвят:))
Всъщност напоследък тотално сме ориентирани към твърде бързо приготвящите се неща. И в разрез с предишното изречение ще кажа, че едно от нещата, които най-много се котират тези дни са пълнени чушки с кайма и ориз, а те определено са твърде времеемки:))
Иначе бърз грах, бърза печена наденица, бързи кюфтета на фурна, бързи содени питчици и изобщо всико, което може да стане почти за времето, за което режа салатата:))


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 398 мнения ]  Към страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB