Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:15 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 34 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
Сготвено на: 27 Юли, 2009 9:33 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ех, тази бяла ружа. В последния брой на GoodFood в новината Вкусен дизайн пише "...приготвянето на бонбони от бяла ружа".

"Бели ружи, нежни ружи,
Цъфнали са на прозорец.
Снощи аз от тамо минах,
Кат' ги видох - разболех се..."


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Юли, 2009 9:05 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2010 9:54 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Не е много кулинарно, но напоследък доста е дразнещо как превеждат военните степени по филмите:

в Старгейт: лейтенант-полковник, което е нищо друго освен подполковник;
в Петия кръг: мастър сержант, което си е старши сержант или по-старото наименование старшина.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2010 8:06 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
(И това няма нищо общо с кулинарията, но...)

Аз пък бях направо тресната с мокър парцал, като прочетох във вестник 24 часа, че "бъдещия председател на БСП, трябвя да има харизма" ! Мистер , ти се тюхкаш за грешни преводи - е, за да не ги критикуваме, те вече не превеждат - пишат си направо чуждите думи.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2010 8:51 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Точно харизмата май я въведохме официално доста отдавна, (май пак покрай някакви избори).

П.П. Кой ги чете часовите вестници? Не че има независима преса у нас, та да има какво да четеш. (Алеко да ме извинява...)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Май, 2010 2:49 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Това е то, като чета само от време на време български вестници - изпуснала съм я, пустата харизма. И молара го изпуснах, но добре, че има кръстословици, за да се бъде човек в течение на новите думи в езика. Между другото, защо таз харизма е в женски род, като на фрeнски е в мъжки род, а това си е чисто френска дума?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Май, 2010 10:22 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Телевизията е FoxCrime, филмът Съдружници по неволя (Moonlighting). Butterscotch е преведено като ... маслен скоч!?!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2012 8:51 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Това днес просто ме уби:

В менюто на ресторант в Банско : "Запечено пиле" - "Constipated chicken".


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2012 10:40 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
MR.LAZY написа:
Това днес просто ме уби:

В менюто на ресторант в Банско : "Запечено пиле" - "Constipated chicken".


:) :lol: :P Шефе, нямаш никакво право да дискриминираш горките пилета, аз смятам, че и те могат спокойно да имат запек, независимо дали са печени, препечени, недопечени или сурови.
Правото на личен избор е изконно право на всяко живо същество още от раждането му! :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 34 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB