Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:17 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 19 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Юли, 2011 10:19 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
На въпроса на Маца: кори за баница се продават в турски и гръцки магазини.

А иначе се замислям за една работна среща в пловдивския регион (там е най-горещата дискусия), на която да се направят и дегустират пайове, баници, тарти и турти. :knife: :burger: :YY:
Иначе спорът ще продължи :P


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юли, 2011 8:01 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Ами аз откога ви каня...! :-)


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юли, 2011 8:55 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Маца написа:
Мда, и аз се бях замислила за лазанята и за трансформацията "от как е излезла от изконно българските земи" и е започнала да се разпространява в Римската империя:).
И от тук въпрос за корите за баница: Дали ги има под някаква форма извън България? Аз, честно казано, не съм се заглеждала особено по "чужбинските" магазини.


Във Франция се казват pâte filo . Но не са много популярни между французите. Аз много ги обичам, защото са изключително фини и от тях освен баници става и страхотна баклава.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 19 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB