Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Апр, 2024 3:32 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Май, 2005 1:55 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Как се прави сладко от ягоди? Искам плодовете да бъдат цели. Как се постига това?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 3:28 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Ние си го купуваме от магаэина. Ако изпаднт ягоди, то мн. ясно че не остава за сладко :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 4:57 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Я, от кога ягодите почнаха да изпадат? Абе, аз най ги обичам със сметана, та и при нас за сладко не остават.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 5:51 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Големите и сочни ягоди са ми най-вкусни пресни, без допълнителни 'екстри'.
Има едни по-дребни и не толкова сочни, те са с по-тъмен цвят и предполагам, че няма да се разкашкат. Мисля си, че сладкото от тях (домашно) ще е по-вкусно от купешките, в които я плува една ягодка в буркана, я не :evil:. Да не говорим за сгъстителите и другите подобни 'полезни' нещица, с които са пълни.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Май, 2005 8:01 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Как се прави сладко от ягоди? Искам плодовете да бъдат цели. Как се постига това?


От опита, който имам мога да те посъветвам да поръсиш ягодите със захар за около една нощ, за да се отдели сокът.
Тогава ягодите не се разтрошават при варенето, а и сиропът става много по-ароматен.
Успех!


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Май, 2005 2:33 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
gotin написа:
biskvitka написа:
Как се прави сладко от ягоди? Искам плодовете да бъдат цели. Как се постига това?


От опита, който имам мога да те посъветвам да поръсиш ягодите със захар за около една нощ, за да се отдели сокът.
Тогава ягодите не се разтрошават при варенето, а и сиропът става много по-ароматен.
Успех!


Това и аз съм го чувала и че става страхотен сироп от ягоди от отделения ягодов сок. Обаче какви са пропорциите захар/ягоди, и как се прави сиропа и сладкото след като се отделят не знам.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB