Току що се върнах от Бургас. Ние с милото отдавна сме забелязали, че там цацата я правят на ниво и половина над софийската. Бургаската е полусочна, като панирана; софийската стои като чипс, понякога гранясал.
Може защото в Бургас (и морето) са ни я давали прясно пържена, а не вчерашна през микровълновата
Моите две стотинки към дискусията (спецялно съм наблюдавал уж да взема тайната):
1. Отварят поредния пакет замразена цаца.
2. Позамиват.
3. Овъргалват в брашно и изтупват (позамиването и изтупването се изваршват в подобни уреди за миене на плодове; вероятно в брашното слагат и малко солчица)
4. Бум във фритюрника, предварително загрят.
5. "Цацата ви!' "Благодаря, още едно наливно".
Точка 5 показва, че целият процес отнема време, необходимо на жаден да изпие една бира.
Вкъщи сме пробвали с царевично брашно. Нелош резултат. Но печенето на клонче не знаехме. Много идейно, браво.