Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:47 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 20 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Юни, 2005 8:23 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
В любимото магазинче на Лудетина (на пазарчето на Младост) не може да няма оризово нишесте. Пък и там човек може да си поръча, каквото му трябва.

Сега се замислих, дали не може да се смели малко ориз с кафемелачка?

Може, ама ще стане брашно...
И пак да кажа - това едва ли има някакво съществено значение що се отнася до паниране.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Авг, 2005 10:14 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 10 Юли, 2005 8:44 pm Нед
Мнения: 74
Location: София
Току що се върнах от Бургас. Ние с милото отдавна сме забелязали, че там цацата я правят на ниво и половина над софийската. Бургаската е полусочна, като панирана; софийската стои като чипс, понякога гранясал.
Може защото в Бургас (и морето) са ни я давали прясно пържена, а не вчерашна през микровълновата :idea:

Моите две стотинки към дискусията (спецялно съм наблюдавал уж да взема тайната):
1. Отварят поредния пакет замразена цаца.
2. Позамиват.
3. Овъргалват в брашно и изтупват (позамиването и изтупването се изваршват в подобни уреди за миене на плодове; вероятно в брашното слагат и малко солчица)
4. Бум във фритюрника, предварително загрят.
5. "Цацата ви!' "Благодаря, още едно наливно".

Точка 5 показва, че целият процес отнема време, необходимо на жаден да изпие една бира.

Вкъщи сме пробвали с царевично брашно. Нелош резултат. Но печенето на клонче не знаехме. Много идейно, браво.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юни, 2010 11:27 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Юни, 2010 10:40 pm Съб
Мнения: 2
В София ядох хубава цаца в едно бързо хранене между автогарата и централна жп гара.Рибата бе от дребната, малко препържена.Беше страхотна и изпи 3 бири за 100 грама.Готвача бе много дебел и явно това му е помогнало в рецептата.Хубава риба се пържи като след обрашняването се остави да се повтвърди.После сито и е важно да няма възможност да се слепва.Другия вариант е обрашняване с нижене на конец.Това е страхотен вариант, но изисква много усилия.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 20 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB