White Raven написа:
1. Тенджера под налягане: кога се затваря клапана? Преди да започне на изпуска пара (образува налягане) или след това?
На инструкцията на моята тенджера пише, че клапанът се затваря, след като започне да изпуска пара.
White Raven написа:
2. Лютите чушки- имам от миналата година. От светло червени сега с цвета на много тъмно червено вино. А имам от тази година, които станаха на някакви жълтеникави петна. Според вас това изменение повлиява ли на качеството и вкуса? За хвърляне ли са?
Не разбрах, дали чушките са сухи, пресни или консервирани.
Ако са пресни (или сухи), разчупи една чушка и виж, как изглежда отвътре. Ако има плесен или са загнили - на боклука.
В момента чета ужасии за хранителните натравяния, затова направо предлагам да изхвърлиш чушлетата с петна, нищо, че съм от тези, дето изчакват продуктите им първо да се развалят и чак след това готвят с тях
White Raven написа:
3.Къде изчезна един наистина готин потребител- Готин? Само съм го чела и ми прави много добро впечатление с ерудираността си. Питам щото сега почвам да правя боб по неговата рецепта, та ако не стане да си приготвя черпака.
Готин се премести в друг град и оттогава го няма
White Raven написа:
Приятна събота и неделя на всички и приятно готвене!
И на теб!