У нас от 3-4 години караме главно на мезелъци, че иначе няма дояждане няколко дена. То като теглим късметите и никой вече не може да кусне нищо.
Та.
Баница или питка с късмети.
Руска салата( канех се да забъркам Оливие, ама не можах да изнамеря туй-онуй)
"Снежанка" без джуджетата
Сърми от кълцан свински бюст с кисело зеле, да, да, мезе е! - "оправяме" 100-тина за цялата вечер, а и да останат - по хубави стават
Вълчи мезета - филета, луканки, сланинки, бекон
Солен чернокоп - поизкиснат в саламурка да стане от 12% на 2-3%, изчистен на филенца, лук, праз, бучици краве масло
Паламуд парена консерва - с доматено пюре и кисели краставички
Паламуд пържена консерва - в марината с оцет, дафина, бахар, чесън
Кашу, бадеми, семки, пуканки - фъстъци никой не обича.
По всякое време може да се забърка допълнителна доза или да се отвори нов буркан - няма грижи и никой не страда, че трябва да готви и да принася.
На първи като се върнем от сурваки, ако нейде не паднем мърцина, пак така - замезваници.
Но таз година съм намислил да направя едно Швинско, мазано с вишнево сладко, после мариновано в мед, вино и разни други такива, нашпиковано и опечено цяло парче, е, без зурлата
Там с някакъв незадължаващ сос - да се усещат маскарлъците по подготовката на месото. А ако нещо не го докарам, ще направя един разкошен МАСКИРОВЪЧЕН сос.
А, забравих - ЛЮБОВНА САЛАТА
( варени картофи с лук, олио, оцет), въххххх! трябва да я направя днес, че да отлежи.