Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:27 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 22 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Дек, 2005 11:41 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
След коледното надяждане идва ред и на новогодишното. Какво ще сложите за хапване на трапезата през празничната нощ?

При нас проекто-менюто е:

31.12.2005
Руска салата
Пълнени гъби
Пълнени картофи
Портокалови (кокосови) кексчета
Риба с гарнитура ориз басмати и задушени зеленчуци

01.01.2006
Пълнено пиле
Палачинкова торта
Руска салата (май няма оттърваване от нея)
Ордьоври със сьомга
торта Наполеон (бирен) - имаме си именник


Last edited by MR.LAZY on 21 Ное, 2009 7:49 pm Съб, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 12:12 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За 1 януари още не сме мислили,но на 31.12. ще има следното:

Салата от ориз, пресни зелени чушки и риба тон, приготвена от мен
Зелеви сармички, сготвени от ЗМ
Вместо шампанско - италианско Prosecco.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 12:18 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
У нас от 3-4 години караме главно на мезелъци, че иначе няма дояждане няколко дена. То като теглим късметите и никой вече не може да кусне нищо.
Та.
Баница или питка с късмети.
Руска салата( канех се да забъркам Оливие, ама не можах да изнамеря туй-онуй)
"Снежанка" без джуджетата
Сърми от кълцан свински бюст с кисело зеле, да, да, мезе е! - "оправяме" 100-тина за цялата вечер, а и да останат - по хубави стават
Вълчи мезета - филета, луканки, сланинки, бекон
Солен чернокоп - поизкиснат в саламурка да стане от 12% на 2-3%, изчистен на филенца, лук, праз, бучици краве масло
Паламуд парена консерва - с доматено пюре и кисели краставички
Паламуд пържена консерва - в марината с оцет, дафина, бахар, чесън
Кашу, бадеми, семки, пуканки - фъстъци никой не обича.
По всякое време може да се забърка допълнителна доза или да се отвори нов буркан - няма грижи и никой не страда, че трябва да готви и да принася.

На първи като се върнем от сурваки, ако нейде не паднем мърцина, пак така - замезваници.
Но таз година съм намислил да направя едно Швинско, мазано с вишнево сладко, после мариновано в мед, вино и разни други такива, нашпиковано и опечено цяло парче, е, без зурлата :lol:
Там с някакъв незадължаващ сос - да се усещат маскарлъците по подготовката на месото. А ако нещо не го докарам, ще направя един разкошен МАСКИРОВЪЧЕН сос.
А, забравих - ЛЮБОВНА САЛАТА 8) ( варени картофи с лук, олио, оцет), въххххх! трябва да я направя днес, че да отлежи.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 12:26 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Забравих напивките:
Поморийска обикновена
Плиска, ама не мога да намеря преславска, затуй - 700 грамовите на Поморие
Станимашки Мавруд или Мерло Търговище, още се двоумя
Американска лимонада
Чешмяна артезианска с пясъчета


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 12:32 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
yosif написа:
Но таз година съм намислил да направя едно Швинско, мазано с вишнево сладко, после мариновано в мед, вино и разни други такива, нашпиковано и опечено цяло парче, е, без зурлата :lol:
Там с някакъв незадължаващ сос - да се усещат маскарлъците по подготовката на месото. А ако нещо не го докарам, ще направя един разкошен МАСКИРОВЪЧЕН сос.


Ауууу, малко по-подробно за това може ли?

yosif написа:
А, забравих - ЛЮБОВНА САЛАТА 8) ( варени картофи с лук, олио, оцет), въххххх! трябва да я направя днес, че да отлежи.


Прощавай, ама туй не е ли просто картофена салата? Или си имате специален спомен, заради който й викате "любовна"? ;)

Забравих да кажа, че и при нас ще има баница. Но тъй като и двама ни не ни бива в точенето на кори, а от Иванчо Звездния вече ми се ... и няма да си купим готови, си купихме замразена, която ще изпечем утре.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 2:35 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
yosif, присъединявам се към молбата на Алеко :plz:
Разкажи, моля те, за свинското, маскировъчния сос и любовната салата!

Мистър Л. не написа нищо за напитки.
Смятам да купя 2-4 литра бира за малкия, останалите сме на чешмяна водица и портокалов сок (прясно изцеден).
Останалият алкохол - за готвене :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 2:58 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Имам едно предложение за вас. Я погледнете тук!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 3:42 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Любовна салата й казват по варненско, откъдето съм родом. Нямам представа защо.

Маскировъчния сос - основата е бешамел-ординер( демек най-обикновен) и после каквото ви душа сака - кеф домати, кеф пиперки, краставички, гъби, комбинации, лук, чесън, вино. Подправки на [премахнато от администратора], или каквото ви харесва. Като закъсам слагам и билкови чайчета - Мащерка, Алпинист, Турист.

Швинското пускам в отделна тема.

Весели празници и... умната 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Дек, 2005 3:52 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
И аз купих корите, но изхвърлих късметчета :) не ми харесаха... Та на 31.12 ние сме на гости УРА :!: , но все пак мисля да занеса това :

Закуска с маринована моцарела
Моя "Салат Оливье"
Шоколадови трюфели с лешници
Кашкавалени бисквити
и още Шоколадови бисквити " Трюфели " Аyn
Image


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Дек, 2005 1:53 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
У нас:
Домати с прясно сирене и босилек
Снежанка - навън като няма сняг, поне на масата
Зелена салата с морски дарове
туй за водката
Прасе на филийки със сос от сметана, горчица, мед, соев сос и подправки
с Мавруд
Ядки и разни сирена за едно страхотно Tokaj Furmint
Без десерт, защото и без това няма кой да го яде. Пенливо вино ще има, защото аз умирам за него - сама си го изпивам всъщност... :oops:

На Васильовден в чест на двама именници рибна закуска към 13ч. - сельодката на Клавдия, разбира се, пушена сьомга, която по традиция получавам като подарък на Коледа :), тарама хайвер, разбъркан със сметана и лим.сок, солен паламуд и сладко-кисело филе халибут /последните мое производство/


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Дек, 2005 7:55 pm Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
... Прасе на филийки със сос от сметана, горчица, мед, соев сос и подправки
с Мавруд

...
Ама станимашки или в краен случай, ама в най-най-най-краен на някой чирпански гараж - само там расте такова грозде.
А, и етикетът да не лъскав или пък да пише Reserve...


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2006 2:02 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
yosif написа:
... Прасе на филийки със сос от сметана, горчица, мед, соев сос и подправки с Мавруд ...

Ама станимашки или в краен случай, ама в най-най-най-краен на някой чирпански гараж - само там расте такова грозде.

А, и етикетът да не лъскав или пък да пише Reserve...


Йошка, че не беше баш станимашки, не беше, въпреки че за такъв минаваше... Но карай, важното е да е весело. Мен си ме боля глава на 01.01., но историята мълчи дали от мавруда или от пенливото полусухо.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на всички! Здрави, късметлии, влюбени и паралии


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2006 2:10 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Полусухи не се правят от 1980 г. - много сложна технология - кога трябва да се спре ферментацията, че да остане захар. Трябва и специални условия на съхранение - 'ного студенооооо мазе.
Оттогаз ги бичат до сухо и после ги подслаждат със захарен сироп.
Так че полусухи няма, ня-ма вече!
Това са подсладени допълнително със захароза вина, от които глава не боли, щото тя боли от неразградената фруктоза, ако е правено като полусухо.
Но ги пишат полусухи за да поддържат традиционните имена.
Та не е от виното...


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2006 2:13 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
yosif написа:
Та не е от виното...


Е, от манджите няма да е, освен от танците или май от цигарките... Но оживях де, и Васильовден празнувах


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2006 12:26 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
marabu написа:
И аз купих корите, но изхвърлих късметчета :) не ми харесаха... Та на 31.12 ние сме на гости УРА :!:


Здравей Марабу, здравейте приятели-кулинари и за МНОГО ГОДИНИ :)!

За радост или жалост ;) у нас не се свърши с надяждането- след рожд ден на 22/12, Бъдни Вечер, Коледа, Стефанов ден , Нова година и Васильов ден, сега ни чака рожден ден на съпруга :) , да ми е жив и здрав!!!

Смятам да му правя изненада, да поканя приятели у дома. Този път яденето ще е на бюфет.

Марабу, сташно ми хареса идеята за Кашкавалените бисквити. Искам да те питам в каква кутия бих могла да ги съхраня няколко дни? Метална или пластмасова?

И също, би ли пуснала рецептата за Шоколадови бисквити " Трюфели " Аyn??? Сташно изглеждат!!!

Предварително благодаря!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2006 3:07 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
DolceVita написа:
За радост или жалост ;) у нас не се свърши с надяждането- след рожд ден на 22/12, Бъдни Вечер, Коледа, Стефанов ден , Нова година и Васильов ден, сега ни чака рожден ден на съпруга :) , да ми е жив и здрав!!!
Като гледам колко подаръци е трябвало да купиш, си жива за ожалване.
DolceVita написа:
И също, би ли пуснала рецептата за Шоколадови бисквити " Трюфели " Аyn??? Сташно изглеждат!!!
Не само изглеждат. Бисквитка е правила 2-3 пъти от тях и отговорно мога да заявя - опасно вкусни са :facelick:!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2006 3:11 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
DolceVita За много години !!!
Разбира се ще пусна рецептата ..Бисквитете на Ayn обраха точките... Същото така останаха 3или 5 и след 3 дена бяха меки като при изпичането ... Кашкавалени бисквити могат да бъдат съхранени в метална кутия , въпреки ,че у нас те стоят в буркан :)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2006 4:33 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
marabu написа:
DolceVita За много години !!!
Разбира се ще пусна рецептата ..Бисквитете на Ayn обраха точките... Същото така останаха 3или 5 и след 3 дена бяха меки като при изпичането ... Кашкавалени бисквити могат да бъдат съхранени в метална кутия , въпреки ,че у нас те стоят в буркан :)


Айде, чакам! :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Яну, 2006 5:10 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
DolceVita Заповядай :)
Шоколадови бисквити " Трюфел "


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Дек, 2008 5:23 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
А, бе, хора, тази година да не си криете менютата (да не се бърка с едноименното списание!!!)?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2008 9:54 am Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ние ще сме в Солун, така че не знам какво ще е менюто.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2008 5:06 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Ние ще сме в Солун, така че не знам какво ще е менюто.


И ние ще сме в кръчма, при това в Огняново, така че и аз съм пас.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 22 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB