Не разбрах за какво иде реч. За...
... тортийас - латино царевичните питки или за..
... начос - ястие от накъсани прАжени тортийас с някакви подредби отгоре?
Щото за начос рецeпти много и какво ли изпитване им трябва, но правенето на тортийас голяма играчка се оказва. Тестото е елементарно, но едно разкатаване става - да са тънки - направо се отчаях.
И се сетих две неща:
- правим си ние у дома едни пърженки от тесто за хляб или каквото там тесто е останало от някой проект за пица - колкото тънки ги опънеш, толкова по-хрускави стават, и още
- срещал съм рецeпти с качамак, нарязан на пластини и запържен, а най-вкусни са
- картофените питки, предполагам всеки си е правил.
А, бе, що не оставим царевицата на ЕРД и на румънците?