първо - здрасти на всички
това ми е първи пост тук
плииийййз, ако някой знае как се прави домашна майонеза с пасатор - нека каже къде бъркам
похабих сума олио и яйца и винаги се получава боза, в най-добрия случай - палачинково тесто
да ви кажа какво слагам и как го приготвям - чуквам четири яйца в компотен буркан, слагам половин чаена лъжичка сол, оцет на око
и олио до мястото, където буркана започва да се стеснява
после пъхам пасатора ....... и става бозаааааа
защо на другите им се получава, независимо, че също не добавят олиото "капка по капка", а на мен не
къде сбърках
Аз ти препоръчвам следното: вместо цели яйца, използвай само жълтъци, добави мазнината според пропорцията за тях, вкарай пасатора до дъното невключен, включи го и започни бавно и внимателно да го издърпваш нагоре. На не повече от 2 см. Повтори това 1-2 пъти и ще имаш най-добрата домашна майонеза на света... И послушай съвета на sylt - опитай и с половин ч.л. хубава дижонска горчица, няма да съжаляваш, освен, ако категорично не понасяш горчица. И само лимон! Но съвсем накрая! Ако искаш да облекчиш майонезата, можеш да добавиш малко количество кисело мляко.