Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:05 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Апр, 2011 5:10 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Не всички обичат горчица, например - аз.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Апр, 2011 10:50 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Аз пък съм се запалила (за сега само виртуално:)) по приготвянето на домашна горчица ей от тук. А домашна майонеза вече съвсем не смея заради яйцата, макар че много ми се ще....


Last edited by Маца on 21 Апр, 2011 11:09 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 21 Апр, 2011 1:47 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
morticia_adams написа:
първо - здрасти на всички :) това ми е първи пост тук
плииийййз, ако някой знае как се прави домашна майонеза с пасатор - нека каже къде бъркам :cry:
похабих сума олио и яйца и винаги се получава боза, в най-добрия случай - палачинково тесто :cry:
да ви кажа какво слагам и как го приготвям - чуквам четири яйца в компотен буркан, слагам половин чаена лъжичка сол, оцет на око :oops: и олио до мястото, където буркана започва да се стеснява
после пъхам пасатора ....... и става бозаааааа :shock:
защо на другите им се получава, независимо, че също не добавят олиото "капка по капка", а на мен не
къде сбърках :(


Аз ти препоръчвам следното: вместо цели яйца, използвай само жълтъци, добави мазнината според пропорцията за тях, вкарай пасатора до дъното невключен, включи го и започни бавно и внимателно да го издърпваш нагоре. На не повече от 2 см. Повтори това 1-2 пъти и ще имаш най-добрата домашна майонеза на света... И послушай съвета на sylt - опитай и с половин ч.л. хубава дижонска горчица, няма да съжаляваш, освен, ако категорично не понасяш горчица. И само лимон! Но съвсем накрая! Ако искаш да облекчиш майонезата, можеш да добавиш малко количество кисело мляко.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB