Забраната е френска и се отнася за Франция.
От 1915 до 1950 година производството е било изнесено в Испания.
Pernod-Ricard вероятно са го произвеждали без пелин, а с някакъв друг безвреден горчилак.
Абсинт или абсент идва от латинското име на пелина
Artemisia absintum - има и други видове пелин, които не съдържат вредните вещества, поради които е бил забранен.
Кой знае дойчовците какво са продавали
Забавен факт е че
Комисарят Мегре жули непрекъснато Перн
о, дори в романите, чието време на действие се отнася за периода на забрана
У нас да не би като е забранена
алжирката за влагане във вина и дестилация на ракия някой да си е изкоренил лозето?
Май не. А то е единственият сорт грозде, който при ферментация образува и метилов спирт, освен цапни-му-пет-ха-още-две-оооо-хаааа
Алжирката е х'американски устойчив на филоксерата сорт, който освен това иска минимални грижи и е изключително популярна по хорските лозя.
По варненско това е прочутата
зайча кръв, че и наложена с пелин