Извинете, че се намесвам, но не им вярвайте много на тези.
Като горещ фен на сладоледа мога да изкажа мнение от гледна точка на консуматора.
Делта отдавна не са това, което бяха (аз лично никога не съм ги уважавала), а Дарко може и да са се научили да правят сладолед, не зная, не ми се харчат пари да пробвам, при положение, че на пазара има доказано хубави сладоледи и то на по-ниски цени.
То всичко си е до вкус, де. За мене хубавият сладолед е този, който се доближава на вкус до сладоледа в детството. Спомняте ли си металните чаши с плоските лъжички? Имаше ги във всяка сладкарница... Айдеее, отнесох се.
Лично по моя преценка, поне тук в Ст. З. най-хубави са сладоледите на Изида - Добрич и Елит - Н. Загора. Карил и Гегро не са лоши също, но вече не са това, което бяха в началото. Но все пак са за предпочитане пред Делта. Блях!
На Станчо Колев глазурите са супер, но на сладолед не беше го докарал. Може и той да се е научил, не съм го пробвала скоро. А най-много се харчи сладоледът на Денис - Н. Загора, само заради ниските цени (всъщност - най-ниските на пазара). Но сладоледът им не струва - много често изтърват маркуча с водата, бе!
ПП Работила съм навремето във фирма, която се занимаваше с дистрибуция на сладолед, та поназнайвам някои нещица от кухнята.
Например това, че хубавият сладолед не трябва да е много тежък. Ако тежи, значи водичката му е дошла в повече. И да ме извиняват тези от статията, ама предпочитам въздух в сладоледа, отколкото буци лед.
ППП Ако мислите, че нарушавам правила с това мнение, изтрийте го!